Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Касчиев: Не му е работа на президента да казва кое трябва да се построи

Политика

Георги Касчиев: Не му е работа на президента да казва кое трябва да се построи

Георги Касчиев: Не му е работа на президента да казва кое трябва да се построи - Tribune.bg
Снимка:

С изказването си пред ТАСС Радев дал знак, че не е забравил кой го е предложил да бъде избран

Не е работа на президента да казва кое трябва да се построи. С изказването си пред ТАСС Румен Радев дал знак, че не е забравил кой го е предложил да бъде избран за президент – това каза експертът по ядрена енергетика проф. Георги Касчиев пред bTV.

Вчера българският президент коментира темата АЕЦ „Белене” като каза пред руската информационна агенция, че проектът е неизбежен.

„По принцип неизбежна е само смъртта, а в Съединените щати и срещата с данъчните. Според мен не му е работа на президента да казва кое трябва да се построи, кой да го построи и тъй нататък (…) Такива знаци се дават точно преди такива посещения”, посочи Касчиев в контекста на посещението на Радев в Москва. 

Според Касчиев, ако АЕЦ „Белене” бъде реализирана, бизнесът и потребителите ще трябва да плащат два пъти по-скъпо за ток.

„Следващата негативна последица е, че ще бъдем принудени да живеем десетилетия под риск от тежка авария, тъй като „Белене” е разположена в зона със сравнително висок сеизмичен риск, а антисеизмичните конструкции са безвъзвратно увредени, след като бяха наводнени през 2009 – 2010 г.”, каза още Касчиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети