Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Киряков прогнозира пробив в СОС: Борис Бонев и съветниците му да каталясат най-накрая

Политика

Георги Киряков прогнозира пробив в СОС: Борис Бонев и съветниците му да каталясат най-накрая

Георги Киряков прогнозира пробив в СОС: Борис Бонев и съветниците му да каталясат най-накрая - Tribune.bg
Снимка:

Ако Радев влезе на партийния терен, това върви през трупа на БСП

Политологът Геоги Киряков прогнозира пробив в Столичния общински съвет, но който минава през това Борис Бонев и „неговите общински съветници“ да да каталясат най-накрая и да направят оценка, че поведението им ще ги блокира в бъдеще.

„Поведението им е вредно не за СОС, а за жителите на София. Проблемите се затлачват. Независимо от снимките, които си правят по трамвайни трасета и къде ли не. Това са проекти, които не са започнали от тях и не са завършени от тях“, подчерта той пред БНР.

„Това е основната драма – да се види доколко инатът на един политик ще надделее пред интереса на един голям град“, коментира политологът.

Според него, ако президентът реши да влезе на партийния терен, това върви през трупа на основната партия в опозицията – БСП.

„Вероятността да катастрофира като президента Първанов е много голяма. Затова са и страховете за по-активно влизане на партийния терен. Но има време. Зависи как ще се развие политическата ситуация в страната“, добави той.

 Според него опозиционните партии не могат да намерят себе си в сегашната ситуация и президентът Румен Радев изземва ролята на алтернатива.

Той очаква и през 2024 г. нови политически скандали, разправии, междупартийни търкания, нови компромиси и нови консенсуси как да бъде разпределяна властта.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети