Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: ДПС показа червен картон на президента

Политика

Георги Марков: ДПС показа червен картон на президента

Георги Марков: ДПС показа червен картон на президента - Tribune.bg
Снимка:

Обречени сме на парламентарна агония, смята бившият конституционен съдия

За първи път ДПС, което участва активно при избора на всеки един български президент, показа червен картон на собствения си президент, отказа се от него, коментира пред БНР Георги Марков. ДПС се разграничава овреме от Радев, защото е излязъл „от дрехата на държавен глава до такава степен, че няма връщане", смята бившият конституционен съдия.

„При хипотеза ГЕРБ да спечели изборите, с какви очи държавният глава ще посрещне „мутрата“ Борисов, за да му връчи мандата? Или ще му каже: „Вън, мутро! Махай се, мафиот!“ и няма да зачете вота на избирателя“, попита Марков.

Той определи поведението на държавния глава в момента като голям проблем и припомни, че е предлагал на ГЕРБ процедура за импийчмънт.

„Нарушил е 14 члена на Конституцията. Не искат импийчмънт. /…/ Според мен държавният глава трайно вече не е в състояние да изпълнява задълженията си. Той е афектиран, не е на себе си. Ще се вкара едно искане, ще се назначи една експертиза, международна, да го видят този човек в състояние ли е да бъде държавен глава. И това не искат", изтъкна политикът.

По думите му за първи път от началото на прехода е много вероятно нито една партия да не вземе 1 милион гласа на изборите. Причината според него е, че има криза на партиите, на личностите и изчерпване на политическите партии, а това ще доведе до фрагментиране на парламента и неспособност да се излъчват правителства.

„Ние сме обречени на парламентарна агония, парламентарна лудница, институционален хаос, за който не Конституцията е виновна. Той е личностен. При президента какво му пречи Конституцията – това си е характеропатия. Човекът е взел държавата за казарма“, смята Георги Марков. Според него

нашият политически елит е неспособен да излъчи качествени 400 депутати.

„Първоначалният проект на ГЕРБ ме вбеси, той беше подигравка с правото. /.../ С това шега не бива, така да се внасят проекти. /.../ То беше срамна работа. Който го е правил, Борисов не знам какво да го направи. Да изчезва някъде! Не може такъв проект, такава мекица да се хвърля, защото е проект за Конституция…“, категоричен е юристът.

Георги Марков определи като шега идеята на социолога Андрей Райчев президентът и премиерът да договорят компромисна фигура за преходен премиер.

„Парламентът решава кой да бъде премиер. Няма конституционен механизъм те двамата да решават кой е премиер. Нито в чисто човешки план това е възможно, нито политически е правилно. Това си е една шега на г-н Райчев. Това, което ГЕРБ трябва да направи, е не да разговаря с президента кой да бъде премиер, а да внесе искане за импийчмънт, за предсрочното му отстраняване от длъжност като неадекватен", поиска Марков. Той прогнозира, че мандатът на ГЕРБ ще бъде изкаран.

„Тъй като демокрацията е ротация, Борисов не може да е вечен, Борисов е вече без Цветанов, което е грешка. И няма алтернатива. Не искам да обидя никой, но всички останали кандидати за премиери – Бабикян, Минекян, Хаджикян, Нинова, Мая Манолова и Христо Иванов – ами, не могат да докарат 35 премиера в България, нито да направят трите метра, нито моста над Дунава, нито магистралите. Не могат", констатира Марков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Агент Николай, ли се казваше това недоразумение? Само в България може да станеш конституционен съдия и да я тълкуваш, без да си я подписал. Второ, непрекъснато влиза сам в противоречие- в конституцията е записано, че само депутати и президентът, имат право да внасят промени или проекти за конституция, а в нашия случай един лидер на партия и премиер в жълта фланелка, нареди на двете Еди кои си, те с маски, той без- вижте там до 2 септември да внесем "този парцал" в парламента. А и протестите били само софийски, е той от Унгария, няма как да види, че големите градове в България протестират, и всички българи в чужбина също- Берлин, Коьлн, Виена, Лондон, Париж и т.н. Време е да се очистим от всички подлоги и ДС агенти.
04.09.2020 16:31 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!
И моята Първа Мисъл беше за МАЙКА ТИ ....

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
04.09.2020 20:59
ПСССТ! ПСССТ! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ
Импийчмънт на Льотчика! ༼✪ل͜✪༽ᕗ
Подписвайте и петицията -> https://www.peticiq.com/198975
04.09.2020 18:18 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ https://svpressa.ru/economy/article/275106/
ЗАБАВНО ЧЕТИВО ЗА ПУ-МИЯРИ ИЛИ КРАТКО ПУМИ - ТА
ПУ ОТ ПУТ... :)
05.09.2020 04:43 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ЕВТИНАТА ГАЗ ВЪРВИ С ЕВТИНИ, ТЪМНО ЖЪЛТИ ПАВЕТА ;)
05.09.2020 04:45 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ТЪМНО ЖЪЛТО, КАТО САКОТО НА ПУМИ :)
05.09.2020 04:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети