Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: Румен Радев е нарушил 11 текста от Конституцията

Политика

Георги Марков: Румен Радев е нарушил 11 текста от Конституцията

Георги Марков: Румен Радев е нарушил 11 текста от Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Има опит за държавен преврат. България е парламентарна, а не президентска република, каза бившият конституционен съдия

Партия ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт на президента Румен Радев, коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Той сподели, че на конференцията на ГЕРБ днес е очаквал да чуе, че българският държавен глава Румен Радев е нарушил 11 текста от Конституцията.

„ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт, да внесе в Народното събрание искане за обвинение  срещу държавния глава и да има дебат“, настоява бившият конституционен съдия.

По думите му президентът Румен Радев цял живот да стои на "Дондуков"2 с тази фуражка, не може да стане политик. „Той е делегитимиран, излязъл е извън рамките на своите правомощия и казва "Махайте се". Не казва как да се махаме – чрез премахване ли? Радев настоява за пуч, има опит за държавен преврат“, изтъкна Марков.

Той уточни, че България е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент, от своя страна, има мандат от четири години. „Парламентарна криза няма, както се видя при вота на недоверие, има излъчено правителство“, категоричен е народният представител.  

„Проблемите на държавата се решават с избори. Протестът не е национален, а софийски, той не е мащабен, а изключително малък“, каза Марков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (19)

кесо Георги Марков първо да обясни на Румбата какво е това Конституция, щот той познава само Военния устав и го мисли за Конституция на България.
05.08.2020 17:24 / Отговор
РУМЕН РАДЕВ НАРУШИ МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID 19 С ПРОВОКИРАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ-В РЕЗУЛТАТ ДНЕС ИМА 18 УМРЕЛИ, ЗАВЧЕРА БЯХА 16-ОЧАКВА НИ ТРАГЕДИЯ. НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ НА РУМЕН РАДЕВ:ДА ЖЕРТВАШ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ЧУЖД ИНТЕРЕС. САМО ТОВА ДА БЕШЕ-ОСТАВКА!!!
05.08.2020 19:36
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ: РУМЕН РАДЕВ-1.ПРИЗНА АНЕКСИЯТА НА КРИМ ОТ РУСИЯ(НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЯТ ДА ВЛЯЗАТ И В БЪЛГАРИЯ) 2.НЕ ИСКА САМОЛЕТИ ОТ USA(HATO) (САБОТИРА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ) 3.ИЗОЛИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ. 4.ЗАЩИТАВА ПРЕСЛЕДВАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ-ВАСИЛ БОЖКОВ,АРАБАДЖИЕВ, БОБОКОВ, БАНЕВ, УЗУНОВ
БОЙКО БОРИСОВ:1.НЕ ПРИЗНАВА АНЕКСИЯТА НА КРИМ. 2.НЕ ДОПУСНА ТАЛИБАНИ В БЪЛГАРИЯ. 3.ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА(ЧАКАЛНЯТА) 4.ПОВИШИ ДОХОДИТЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ТРУДЯТ. 5.ЕДИНСТВЕН ОТ 1944 Г. ИЗОЛИРА ПРЕСТЪПНАТА БКП/БСП ОТ ЖИВОТА И ПАРИТЕ НА ХОРАТА-ЕТО ТОВА НЕ МОГАТ ДА МУ ПРОСТЯТ РУМЕН РАДЕВ И ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ
05.08.2020 21:01
Тартаковер Тази дърта доносническа курва, има ли право да бъде съдник на други хора? В годините в които други хора се развиват като личности, този червей се е развил като мръсник, слухтял, донасял, печелил пари от съсипаните съдби на много семейства ! Сега вместо в края на живота си да се покае, той се изживява като морален стожер, съдник на хора несъизмерими с неговия жалък живот. Не знам дали някой ще оправдае такъв пигмей!?
05.08.2020 17:28 / Отговор
коментар Ей сега др.радев ще те призове дете да колиш, и бесиш наред когото срещнеш без значение какъв е заколеният от тебе, дори и да е от кпсс/бкп/кгб малкия!
05.08.2020 18:23
Тартаковер Няма как да стане. Румен Радев се е развивал и изграждал живота и характера си, като пилот, въздушен ас, човек с бързи реакции и готовност за взаимопомощ. Въобще положителен човек, изградил правилно характера си. Другия е негов антипод. Жалък червей, слухтял под масата, провокирал и донасял на Държавна сигурност. Нищожество, което е замърсявало човешката цивилизация. За подобни антихора, великия ни певец Емил Димитров пееше : - Дали е трябвало, изобщо да се раждаш...?
05.08.2020 18:31
СЪВЕТСКИЯ АС РУМЕН РАДЕВ, АКО ХОРАТА НА БЕН ЛАДЕН НЕ ГО БЯХА ИЗПРЕВАРИЛИ, ЩЕШЕ ТОЙ ДА СЕ ЗАБИЕ В КУЛИТЕ-БЛИЗНАЦИ НА НЮ-ЙОРК. ЗАТОВА БЕШЕ ВНЕДРЕН В НАТО ОТ ТРОЯНСКИЯ КОН БЪЛГАРИЯ-СПРАВКА:ГЕОРГИ ДИМИТРОВ - КОМИНТЕРНА
05.08.2020 18:47
Мунчо ама не Льотчика 1. Какъв характер и взаимопомощ в полет ти се привидяха у Зеления Чорап? ПУХЛЬО- още в ноща на избора му Кобилата го влачеше като пран парцал по стълбите на НДК!
2.Минал бил /условно наклонение/ Военна подготовка в САЩ ? И кво научи?
Той и Дедо говореше за Военно образование в САЩ а то било 2 годин от 3 в Кадетско училище! Т.е. ШЗО!
3. За Марков съм съгласен с теб, което не прави РРРешетников Нещо по-добро от едното Нищо.
4. Добре че удари Коронката защото щяха да ни се смеят и белите гарги за присъствието му на парада в Московията.
А ПРОПО ЗНАЕШ ЛИ КАК СА НАРИЧАЛИ ЗЕМИТЕ НА ИЗТОК ОТ КИЕВСКА РУСЬ / ДНЕШНА УКРАЙНА/ - ТАРТАРИЯ !!! Да не си Раша?????
05.08.2020 19:17
Онаниращ тракторисът Всички карат в насрещното,а тъпако?Само ти знаеш правилния път!И вЕрно,твоят любимец е само въздух,а не ас!
05.08.2020 20:05
РУМЕН РАДЕВ ВЪВЛЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И СЕ СКРИ ЧАКА ПАРТИЗАНИТЕ, ЗА ДА ПРЕМАХНАТ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ДА ОРГАНИЗИРАТ НАРОДЕН СЪД, ЗА ДА ИЗБИЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЦВЕТА НА НАЦИЯТА, И ДА ПРИСВОЯТ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО
05.08.2020 17:30 / Отговор
Коко Туриста Санитарите у нас не си гледат съвестно задълженията. Уж Борисов им увеличи заплатите, ама напразно. Пак са го изпуснали този, или не са му дали навреме хапчетата.
05.08.2020 18:09
Болни мозъци сте, най- вероятно ви съветва експерта на мафията Близнашки.
05.08.2020 23:22
Агент Николай да вземе да се скрие с тази конституция, той не я подписа, но го издигнаха за конституционен съдия. То толкова текстове няма за президента. Нищо не е нарушил. Да казваш истината на народа си за грабежа, е смелост, доблест, а не нарушение.Стой си при Орбан и не се вясвай в България. Трябва да се изметат от всички институции агентите и сътрудниците на ДС. С Бойко се познавал от 25 години, Ами то това си е задкулисието, обединява ги ДС.
05.08.2020 17:39 / Отговор
АГЕНТ РУМЕН РАДЕВ (НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ-ДОКАЗАН КГБ), НЕ Е ДС, ПО-ЛОШО КГБ Е(РЕШЕТНИКОВ). СМАХНАТИ РУСОФИЛИ-ПРЕДАВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ РОД НА АЗИАТСКА РУСИЯ
05.08.2020 18:37
Решетникова полюция Също като Пьотр Толстой в широкия съвет на Европа. Тези уникални акита не са за каментиране. Те са за наяждане на бесовете на "прехода". От "Орион" и "Олимп" през "Възраждане", през Мултигруп и Топенерджи, през СИК и ВИС - цялата жива пасмина сега се сбира под призива "Мутрите вън"...
05.08.2020 18:29 / Отговор
Борисов не беше ли от СИК или Вис? И стига с тази азиатска държава, ние откъде сме дошли. По-добре руснаци да идват и да си купуват имоти, вместо нашите цигани примати да се размножават. Аз мисля, че циганите вече са ни превзели. Те са заплахата за България. А и те са основните гласоподаватели на ГЕРБ.
05.08.2020 23:19
РУМЕН РАДЕВ Е ПРЯКО СВЪРЗАН С ВИС(МУТРИТЕ) ЧРЕЗ ДЯСНАТА СИ РЪКА АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ, КОЙТО Е ПОСЛЕДНИЯ ПИЛ КАФЕ С ШЕФА НА ВИС ВАСИЛ ИЛИЕВ, ПРЕДИ ДА БЪДЕ УБИТ, НА ПЪТ ЗА СРЕЩА С ДРУГАТА МУТРА-СЛАВИ ТРИФОНОВ
06.08.2020 10:17
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати