Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: Лудост е да тръгнем на предсрочни избори – това значи политическа криза

Политика

Георги Марков: Лудост е да тръгнем на предсрочни избори – това значи политическа криза

Снимка:

България в момента е преди останалите балкански държави, смята депутатът

Ситуация за предсрочни избори и политическа криза у нас няма. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков пред Нова ТВ.  Той припомни каква е била е ситуацията през 90-те години.

„За 10 години направихме четири избори. При Луканов нямаше аспирин и памук, наложи се национална стачка в края на 1990 г. и той си замина. След това Виденов фалира държавата, заплатата бе 3-4 долара“, припомни Марков.

В момента подобни условия няма.

„Трябва да е лудост да тръгнем на предсрочни избори. Те по дефиниция означават политическа криза“, обясни той.

„В България тази година бяха положени неимоверни усилия да направим едно европредседателство, с което да поставим на фокуса на западноевропейските и централноевропейски лидери Западните Балкани. Поеха се ангажименти от ЕК за инфраструктурни обекти, за привличане на инвестиции. Веднага след това тук дойде китайският премиер и ние станахме домакини на Пътя на коприната. Той предпочете нас пред Хърватия и Чехия. Да завършим с балканската варненска четворка. Правят се неимоверни усилия за привличане на инвестиции, което означава политическа стабилност“, категоричен е депутатът.

„За първи път от 30 години ние сме с една глава над политическото блато на Балканите“, посочи той. И даде пример с Румъния, където политическата криза е факт.

Георги Марков е на мнение,  че в рамките на този парламент не може да се направи друг кабинет на Борисов с плаващо мнозинство или на малцинството. „Това нещо може да съществува само на теория“, смята бившият конституционен съдия.  

 


Коментари (1)

К.Анкова Намълно прав, всичко което е казаъл е вярно твърдение
30.11.2018 11:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още