Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан

Политика

Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан

Депутатът и бивш конституционен съдия прави обзор на дейността на унгарския политик

На 30- годишнината от отварянето на границата на Унгария и Австрия, което даде възможност на стотици граждани на ГДР да стигнат до роднините си в Западна Германия, депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков представи в парламента книгата си „Феноменът Виктор Орбан“. Авторът разглежда периода от 16 юни 1989г. до 20 август 2019г.

Марков увери своите гости, че е анализирал дейността и успехите на премиера на една приятелска страна, наш партньор в Европейския съюз. Заглавието „Феноменът Виктор Орбан“ той обясни с израстването на един дисидент от антикомунистическото движение 1988-1989г. до поста министър-председател на Унгария.

Марков посочи, че в ЕС няма друг държавник, който да е с ярко антикомунистическо минало и да е последователен защитник на християнска Европа.

„Виктор Орбан е човекът, който през 1989г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. През 2015г. той бе човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа“, изтъкна българският депутат. По думите му за 10 години три поредни мандата е избиран за министър-председател с по 2/3 от гласовете на избирателите, а за 30 години – последователно е народен представител.

„При Виктор Орбан Унгария няма шеф“, завърши авторът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Агент Николай Ето ви един унгарски шпионин, слагач на чужда държава.
13.09.2019 09:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп