Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: Призовавам демократичната общност в Русе да подкрепи Диана Иванова

Политика

Георги Марков: Призовавам демократичната общност в Русе да подкрепи Диана Иванова

Георги Марков: Призовавам демократичната общност в Русе да подкрепи Диана Иванова - Tribune.bg
Снимка:

Остана битката за Русе – градът с огромен принос за българската демокрация, която ще е жалко, ако бъде изгубена, каза депутатът

Призовавам демократичната общност в Русе да подкрепи Диана Иванова за кмет. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков.

Той допълни, че е избран в София, но по Конституция е народен представител на всички българи и в това си качество се обърна към русенци. Друг повод е, че след дни ще бъдат отбелязани 30 години от демократичните промени в страната, които започнаха от Русе. „Пред очите ми е първото шествие на Екогласност на 03.11.1989 г., което подкрепих на живо. Това бе първото скандиране на демокрация под прозорците на Народното събрание. На 14.12. същата година десетки хиляди софиянци обградихме парламента и свалихме член първи от Живковата конституция и ръководната роля на БКП в държавата. Следващата вечер с жива верига принудихме БНТ да излъчи митинга и цяла България разбра, че промените са необратими“, разказа Георги Марков.

„Въпрос на чест за българската демокрация, в тази юбилейна година, БСП да не бъде допусната до местната власт в големите центрове на страната. Това вече е факт“, допълни той.

Марков заяви още, че като депутат от Великото народно събрание, няма как да забрави, че за разлика от Чехословакия, Полша и Унгария, където демократичните движения спечелили от раз и започнали реформи, у нас на първите демократичните избори – 1990 г. бившите комунисти получили абсолютно мнозинство. „Така дойде Лукановата зима на БСП, останахме без ток, храна вода, бензин и лекарства. Столицата бе парализирана от общонационална стачка и правителството падна, а по-късно дойде ново социалистическо мнозинство. Кабинетът Виденов ни докара до заплати то три долара и хипер инфлация. Страната се разбунтува, парламентът бе подпален. Падна и второто социалистическо правителство, но загубихме десет години в битката комунизъм или демокрация. Щетите, които БСП нанесе, са бавно и трудно преодолими“, разказа още Марков.

„И все пак, докато СДС извърши политическата промяна, ГЕРБ започна зимната промяна в цяла България“, допълни депутатът.

И завърши:“Остана битката за Русе – градът с огромен принос за българската демокрация, която ще е жалко, ако бъде изгубена. При това практиката показва, че където има тандем кмет-премиер, градовете вървят и просперират. Затова, пожелавам на демократичната общност в града, на втори тур да подкрепи кандидата на ГЕРБ – Диана Иванова. Според премиера, градът ще се развива така, както София, Варна, Пловдив и Бургас.“

ФейсбукФейсбук
 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати