Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Панайотов: Най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри

Политика

Георги Панайотов: Най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри

Георги Панайотов: Най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната получи от предшественика си Красимир Каракачанов икона на Свети Георги

Министърът на отбраната Георги Панайотов от служебния кабинет на министър-председателя Стефан Янев встъпи в длъжност днес, 12 май. На официална церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната досегашният министър Красимир Каракачанов, чийто четиригодишен мандат изтече, сдаде поста на министър Георги Панайотов и пожела успешна работа на него и на екипа му.

„Искам да пожелая на новия министър на отбраната, на неговия екип и всички вас да работите със същия горещ порив затова да издигаме способностите на Българската армия и да увеличаваме нейните възможности. За да може тя не само да изпълнява своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитета на Република България и да изпълнява своите съюзнически ангажименти, но и да продължава да бъде онази българска институция, която има най-високото одобрение на българските граждани. Армията и военнослужещите го заслужават“. Това каза министър Красимир Каракачанов в словото си при сдаването на поста. Той благодари на висшето военно ръководство на Министерството на отбраната за съвместната работа.

Министърът на отбраната Георги Панайотов подчерта, че основната функция на служебното правителство е да организира и проведе предсрочните парламентарни избори. „Живеем във времена на тектонични геополитически размествания. В такива времена армията трябва да бъде силна. Защото силна държава може да има само ако има силна армия“, посочи той. По думите му, способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани и армията трябва да бъде модернизирана. „Най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри, нейните генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници и цивилни. Затова искам да заявя, че съм тук, за да работя с вас за подготовката на войските и нормалното функциониране на Министерството на отбраната. В момента се провеждат учения, предстоят и нови (както национални, така и по линия на НАТО), предстои Среща на върха на Северноатлантическия пакт, както и подготвянето на изтеглянето на българския контингент от Афганистан. Чака ни много работа, макар и за кратко време. Искам да изразя надежда, че с вашата подкрепа ще доведем до една стабилна среда на сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори, а също така да бъде един предсказуем и стабилен съюзник в рамките на НАТО“, посочи още министър Панайотов.

По традиция новият министър на отбраната Георги Панайотов получи от досегашния Красимир Каракачанов икона на Свети Георги, покровител на българското войнство. Той бе запознат с ръководния състав на Министерството на отбраната и Българската армия и представи част от екипа си, който ще се допълва в следващите дни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети