Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Първанов: Политическата ситуация наподобява тази, довела до сформирането на Тройната коалиция

Политика

Първанов: Политическата ситуация наподобява тази, довела до сформирането на Тройната коалиция

Първанов: Политическата ситуация наподобява тази, довела до сформирането на Тройната коалиция - Tribune.bg
Снимка:

Трифонов и неговата формация разиграха един „Дамски гамбит“, смята Първанов

Георги Първанов - президент от 2002 до 2012 година и лидер на партия АБВ- заяви, че промяната в състава на ЦИК непосредствено преди изборите няма да донесе нищо добро, за тези които го правят.

Коментарът си той направи в Сливен, предава БНР, след като парламентарната правна комисия одобри на второ четене текстове за промени в ИК на „Има такъв народ“. С тях се дават и повече правомощия на президента – той ще ги назначава с указ след предложение на парламентарно представените партии и коалиции, въз основа на проведени от него процедура и консултации. За очакваното връщане на управленския мандат от партия „Има такъв народ“ Георги Първанов коментира:

„Слави Трифонов и неговата формация разиграха един „Дамски гамбит,“ ако трябва да използвам шахматната терминология. Аз обаче се опасявам, че сме до състояние близко до „цугцванг“. Това означава, че всеки следващ ход е губещ, задължително губещ. И наистина, след това, което се случва, не виждам добра перспектива. Дано бъдещите скорошни предсрочни избори да променят ситуацията, въпреки че не вярвам“. 

Първанов каза още, че политическата ситуация в момента наподобява тази от 2005 година, довела до сформирането на Тройната коалиция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети