Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Първанов с критика към Радев, че не е постигнал образа на обединител

Политика

Георги Първанов с критика към Радев, че не е постигнал образа на обединител

Снимка:

Георги Първанов, президентът на България в периода 2002 - 2012 г, разкритикува Румен Радев, че не е постигнла образа на обединител на нацията. „Да, президентът олицетворява единственото на нацията, това е записано в Конституцията, но от „Дондуков“ 2 отговориха, че не е работа президентът да обединява. Президентът трябва да бъде коректив на правителството с ветото, което може да налага, стига това вето да не е на 100%“, каза Първанов по БНТ.

Той не спести упрека си и поради факта, че Радев не е свикал Консултативен съвет по коронакризата. Аз съм работил с три последователни правителства - мога да кажа перфектно с царя - Симеон Сакскобургготски, на приливи и отливи с Тройната коалиция и противоречиво - с позитиви, но и с тежка конфронтация по времето на Бойко Борисов, заяви Първанов. „Но дори по времето на тежък сблъсък - това е било сблъсък за политики. Дори, когато срещу мен бяха изречени много тежки, грозни думи и от страна на ГЕРБ, Иван Костов, Волен Сидеров, аз предпочитах да не отговарям директно, с агресивност. Аз отговарях с политики - предлагах различни политики за изхода от кризата, провеждах дискуии и в крайна сметка, на една от тях премиерът Борисов дойде. Даже доведе и Симеон Дянков, който бих казал, беше основният дразнител в нашите отношения“, допълни Първанов.

Тези, които искат да надвият Борисов на юруш, просто го подценяват, допълни той.  Според него е невъзможна коалиция между ГЕРБ и БСП.

Първанов коментира и едно широко обединение в ляво като трудно осъществимо днес по примера от първите години на прехода. Въпреки това според него това би дало отново шанс на левите партии да управляват страната.

Първанов потвърди позицията си срещу номинацията на доцент Атанас Мангъров в листите на АБВ. Решението било обаче на ръководството. Първанов смята, че епидемията у нас не трябва да се политизира.

„Не приемам тезата, че можем да оставим хората да „горят като съчки“, да пренебрегнем риска на пандемията, която за целия свят е нещо много тежко. Аз съм привърженик на по-твърдите мерки, до момента, в който излезем от ситуацията. Да, има грешки, но като цяло щабът се справи нелошо. Сега ситуацията става много критична, драматична и не трябва да политизираме този въпрос, категорично смята Първанов.

„Когато създавах АБВ, съм залагал едни почтени цели и бих искал този образ да бъде запазен, защото не във всички случаи популярността е нещо добро. По-добре да си по-малко популярен, но да си останеш почтен“, допълни президентът в периода 2002 - 2012 г.  

 


Коментари (12)

браво Както винаги агент Гоце Първанов защитава агент Буда Борисов. Все пак Първанов беше един от основните комунисти, които издигнаха съветската мутра Борисов в политиката, коалиционни партньори бяха, въобще комунизъм до дупка, ДС продължава с пълни сили да си е на власт.
07.02.2021 12:43 / Отговор
ЛОШО, Браво...... НАЙ-ОРТОДОКСАЛНИЯ КОМУНИСТ-РУМЕН РАДЕВ ИСКА ЦЯЛАТА ВЛАСТ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ......
ВМЕСТО ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ, РАДЕВ УДАРНО ЩЕ СТРОИ НОВИ ЛАГЕРИ"БЕЛЕНЕ" И "СКРАВЕНА"...... ПОДОБНО НА НЕГОВИЯ ГУРУ-ПУТИН............НАВАЛНИ
07.02.2021 12:53
Анастас #

Нека да припомня, все пак:

- Дръгалефските Кретени от ДСБ
гласуваха масово за Мутрата Радев-Вън и ни натресоха Селяндурка Чапай от село Славяново за. пРезидент.

(отрезвяващо'костовашкия'тъпунгерат)
07.02.2021 14:10
Тартаковер Двама президенти от различни политически спектри критикуват Румен Радев. Което говори само в негова полза и показва, че е прав да не принадлежи към политическа групировка !
Avanti, Румен Радев!
07.02.2021 12:50 / Отговор
ТУК, ЛУДИЯ Е ПРАВ....... РАДЕВ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ.......
А Е ФРОНТМЕН НА ОТКРОВЕНО ПОДЗЕМНИ ГУПИРОВКИ....
-ВИС(ЧРЕЗ АЛ. МАРИНОВ - МАЙСТОРА)
-СИК(ЧРЕЗ ИВ. ИВАНОВ-ШУМЕН)
-ЧЕРЕПА
-ГАЛЕВИ(ЧРЕЗ МАЯ МАНОЛОВА)
07.02.2021 12:59
Всичко е театър. Основателят на АБВ е за твърди мерки срещу кризата, не одобрява горенето на съчки, а точно неговата партия отхрани, отгледа и издигна да кандидат за депутат едно от най-позорните явления в периода на здравната криза - д-р Менгеле. Президента е разединител, но Румен Петков обикаля под юмрука му площадите цяло лято. Ако мисли това, което казва, трябва да напусне тази партия, иначе е хамелеонщина и подготовка за обръщане на политиката ако червените дойдат на власт. Тогава твърдите мерки ще спрат да са диктатура на Борисов и ще се окажат наложителни, а ваксините ще станат сладки и безопасни като бонбони за смучене.
07.02.2021 13:14 / Отговор
Ха ха ха Борисов и твърди мерки, този се интересува само от пари, кюлчета злато и от к@@ви.
07.02.2021 14:48
до истерично кикотещия се трол нелепи сте вече и звучите като изпуснати от психиатрията. Може и да ви минават някъде номерата, но "не нам".
07.02.2021 15:02
Първанов е едновременно комунист, агент на ДС и масон. Същият е и Банкянският бандит. Та докато ловуваше и си гледаше рахатлъка в Президентството, той обедини всички бандити под една шапка.
07.02.2021 14:29 / Отговор
Румен Радев е едновременно комунист, агент на КГБ /ГРУ, и фигурант на бг-мутрите. И докато пращаше секретна информация до Москва, обедини всички жълти книжки под своето юмруче...
07.02.2021 15:17
Румен Радев нито е комунист, нито е агент на КГБ, Боцето се е срещал с Решетников, както И почетният Доган, пак с Решетников. Нито пък е пращал секретна информация. Това са масонски лъжи на мерзавците!
07.02.2021 15:28 / Отговор
ЛОГИКА: Излиза, че масоните са комунисти...... А Румен Радев се бори срещу комунизма?!.....
Лудите, логиката не ги лови.......
07.02.2021 16:29

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още