Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Свиленски оглави Предизборния щаб на БСП

Политика

Георги Свиленски оглави Предизборния щаб на БСП

Снимка:

Кирил Добрев: Председателят на Предизборния щаб не бива да е депутат

Депутатът Георги Свиленски оглави Предизборния щаб на БСП. Това реши Националният съвет на партията. Националният съвет вече ще може да заседава онлайн, беше решено още днес.

Висшият орган на партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности, заявявиха социалистите. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията. С това решение НС на БСП потвърждава водената от Нинова политика за модерна и демократична европейска партия, която е в унисон със съвременните тенденции в политиката. В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Заместници на Свиленски ще са Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

В коментар за избора на Предизборен щаб на БСП бившият зам.-председател на партията Кирил Добрев заяви, че председателят на щаба не бива да е депутат:

"Ако ще поемат отговорни позиции, само с единствената задача да станат водачи на листи, просто няма да стане. Председателят на щаба трябва да бъде човек, който да отдаде цялото си време за работа за партията".

Добрев призова ръководството на БСП да вземе мерки заради "тревожната тенденция" социалисти да напускат партията. Последната информация беше за 40 членове, напуснали столичната организация в район Триадица. От партията обаче твърдят, че става дума за 7 души.  


Коментари (2)

Джеймс Щом Лопатарев оглави щаба е ясно че всички разведени мъже ще гласуват за БСП.
18.10.2020 16:37 / Отговор
Кирил Добрев е едно надуто леке, което си е повярвало, че е нещо стойностно. Ами не е, а е и емоционално много нестабилен. Не става за премиер.
18.10.2020 18:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още