Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Свиленски сменя Нинова – застава начело на групата на БСП в парламента

Политика

Георги Свиленски сменя Нинова – застава начело на групата на БСП в парламента

Георги Свиленски сменя Нинова – застава начело на групата на БСП в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Четири ще са новите попълнения в лявата група

Георги Свиленски ще е новият председател на ПГ на БСП, след Корнелия Нинова стана вицепремиер. Решението е било взето на заседанието на червените депутати тази вечер, пише „24 часа“. 

В последните няколко мандата Свиленски бе зам.-шеф на групата. Неговото място сега се заема от Филип Попов, който досега пък бе секретар на ПГ.

Четири ще са новите попълнения в лявата група. Нинова освободи място за лидера на ПК „Екогласност” Емил Георгиев, чието име нашумя особено при сформирането на „Продължаваме промяната” - той обяви, че е бил направен опит да бъде купена регистрацията на партията му, за да се яви с нея бъдещата формация на изборите. „Екогласност” е дългогодишен партньор на БСП в лявата коалиция, а Георгиев вече бе депутат от левицата в 42-ото НС.

Министърът на туризма Христо Проданов ще бъде заменен в парламента от Благовест Кирилов, който беше депутат и в 46-ото НС. Той е предприемач в сферата на информационните технологии и изнесените услуги. Преподавател е във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт към Техническия университет в София.

На мястото на Георги Гьоков от Старозагорската листа в НС влиза строителният инженер Момчил Ненов. Той е от Казанлък и има професионален опит в областта на енергетиката – изграждане и поддръжка на хидроенергийни съоръжения. С богат опит като технолог и аналитичен специалист с технологиите на японска корпорация, както и на други водещи европейски производители.

Министърът на земеделието Иван Иванов, който е от Шумен, пък ще бъде заменен в групата на БСП от свой адаш - Иван Ганчев. Той е на 32 г., родом от Нови пазар и юрист по професия. От 2019 г. е председател на Общинския съвет в Нови пазар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети