Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Свиленски зове социалистите да издигнат Корнелия Нинова за председател на БСП

Политика

Георги Свиленски зове социалистите да издигнат Корнелия Нинова за председател на БСП

Георги Свиленски зове социалистите да издигнат Корнелия Нинова за председател на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова няма право на трети мандат, но има право на следващ мандат, обясни той

„В БСП няма разцепление няма, но има разединение. Това се случи след резултатите от изборите, след подадената оставка от Корнелия Нинова, което се очаква от всеки лидер след подобни резултати. Появиха се амбиции от хора, които бяха от лявата и дясната ѝ страна и участваха във правенето на политиките и вземането на решения. Изведнъж само Нинова остана виновна и те си разпределиха постовете. Само че лидер не се назначава, лидер се изгражда. Няма как някой да не нарича новия лидер“, заяви пред бТВ Георги Свиленски по повод Атанас Зафиров.

„Социалистите виждат това, те са разочаровани и омерзени от това, което се случва. Говорят с болка. За 30 г. не съм виждал такова огорчение у обикновените социалисти. Те виждат желание за мъст, желание за реваншизъм. Чудя се за какво, защото Корнелия Нинова за 8 г. успя да опази партията от външен и от всякакъв друг натиск“, защити я депутатът от БСП.

„Корнелия Нинова няма право на трети мандат, но има право на следващ мандат. В устава на БСП ясно е записано, че председателят на БСП няма право на трети мандат след два последователни пълни мандати. Корнелия Нинова няма нито два последователни мандата, нито вторият мандат е пълен. Корнелия Нинова е избрана на 12 септември 2020 г. Четирите години на втория ѝ мандат изтичат на 12 септември 2024 г.“, обясни Георги Свиленски.

Той призова социалистите масово да издигат Корнелия Нинова за председател.

Според депутата у редовите членове на партията има голяма огорчение и много от тях дори няма да отидат на традиционния събор на Бузлуджа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати