Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георгиев: Опитът за сваляне на украинското знаме е атака срещу българската държавност

Политика

Георгиев: Опитът за сваляне на украинското знаме е атака срещу българската държавност

Георгиев: Опитът за сваляне на украинското знаме е атака срещу българската държавност - Tribune.bg
Снимка:

Привърженици на партия „Възраждане“ опитаха за втори път да свалят украинското знаме от сградата на Столичната община. Извадиха и стълба, с която опитаха да го направят. Стигна се до намеса и сблъсъци с полицията. Председателят на партията Костадин Костадинов заяви, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

„Това не е просто хулиганска агресивна проява срещу фасадата на Общината. Това е атака срещу лицето на българската държавност и тя в голяма степен е провокирана или организирана от една политическа партия. Нещо, което е недопустимо в 21 век”, заяви пред Нова телевизия председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той отбеляза, че по фасадата на Общината са хвърляни камъни и яйца, като има и счупен прозорец. „Със стълба са опитали да свалят знамето. Благодаря на полицията, която си свърши работата”, каза още Георгиев.

„На ваши кадри виждаме как една дама депутат от същата партия стои с вдигната карта и я държи през ялото, навирайки я в лицето на полицаите. Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, за да помагате на вандалски и хулигански прояви на агресия по отношение на българските институции”, добави още той.

„Ние не приемаме ултиматуми. Независимата местна власт е взела ясно своето решение и то е за солидарност с народа на Украйна”, категоричен беше председателят на Столичния общински съвет.

Той съобщи още, че областният управител обжалва в съда решенията за поставяне на украинското знаме на фасадата на Столичната община и за преименуване на площад и алея в чест на Украйна. „Ние няма да се откажем, защото когато позицията е правилна, тя трябва да бъде отстоявана”, заяви Георги Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати