Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георгиева: България няма нужда от МВФ, тя е стабилна, има възможно най-добрата оценка

Политика

Георгиева: България няма нужда от МВФ, тя е стабилна, има възможно най-добрата оценка

Снимка:

В условия на продължаваща COVID криза икономическите мерки трябва да продължат, заяви категорично Кристалина Георгиева, изпълнителен директор на МФВ пред БНТ.

„Това, което е много важно да кажа на българските зрители и тези, които взимат решения - мерките за подкрепа на икономиката и за подкрепа на хората трябва да продължат. Много страни са изправени пред дилема дали да продължат тези мерки. Нашият призив е „Не го правете“. Ако го направите, рискуваме масови фалити, безработица и загуба на постигнатото през последните десетилетия“, каза Кристалина Георгиева.

България не е от страните, за които Международният валутен фонд ще даде спешна финансова помощ, каза още Георгиева.

„Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата. България няма нужда от нашата финансова подкрепа, тя е стабилна“, заяви шефката на фонда.

„Много помага фактът, че сме в чакалнята на еврозоната. Това означава, че България има допълнителна защита, а в условията на тази криза това е полезно“, категорична е Георгиева.  


Коментари (3)

ОЦЕНКАТА НА МВФ СРЕЩУ ОЦЕНКАТА НА ЛУМПЕНА РАДЕВ? НА КОГО ВЯРВА БЪЛГАРИНА?
ГНУСЕН, ОТВРАТИТЕЛЕН ЧЕРВЕЙ=ЛУМПЕНА РАДЕВ!!
25.09.2020 21:22 / Отговор
Сталинка си послъгва от едно време, тя затова се издигна на този пост. Като еврокомисар не се справи с бедствията, за село Бисер да не говорим, развали кандидатурата за ООН на една стабилна, подготвена и ерудирана дама заедно с простака ни, а сега стабилна- много устойчиво си пълнят сметките.
25.09.2020 23:33 / Отговор
Аут! Червен боковистки трол!
26.09.2020 10:05

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още