Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ - СДС призоваха да се разгледат предложенията им в Изборния кодекс

Политика

ГЕРБ - СДС призоваха да се разгледат предложенията им в Изборния кодекс

Снимка:

От ПГ на ГЕРБ - СДС призоваха да се промени програмата за работа на Народното събрание и да се разгледат предложенията им в Изборния кодекс.

Предложението направи председателят на ПГ на Десислава Атанасова в началото на пленарното заседание.

„С ясното съзнание, че предложението за точка в дневния ред по чл. 47, ал. 8 за разглеждане на Изборния кодекс е недопустимо в правилника, тъй като не са изтекли 2 месеца от внасянето в Народното събрание, но и с убедеността, че всички съзнаваме, че сме на прага на парламентарни избори и демокрацията изисква да дадем повече възможност на българските избиратели да гласуват по начин, така че да излъчат своето стабилно представителство в следващото 47-о Народно събрание“, заяви Десислава Атанасова.

„Всички сме наясно, че навлизаме в предизборна кампания, но още по-ясно е, че с приетите предложения за изменение на Изборния кодекс намалихме и ограничихме възможността българските граждани да гласуват не само с машина, но и с хартиена бюлетина. Изправени сме пред ситуация, в която не се знае каква ще бъде пандемичната обстановка. Считаме, че трябва да се даде възможност за гласуване с хартиена бюлетина“, посочи Атанасова.

Тя акцентира върху това, че повече от месец председателят на Правна комисия не е намерил време да разгледа законопроекта на ГЕРБ.

Ива Митева заяви, че е разпределила законопроекта на ГЕРБ още на 18 август. „Единственото, което мога е да свикам извънредно заседание на комисията, но комисията заседава почти всеки ден“, каза Ива Митева. Тя обяви, че няма да допусне предложението на гласуване.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още