Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Служебното правителство да спре да се хвали с нашата работа и да започне да върши своя (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ: Служебното правителство да спре да се хвали с нашата работа и да започне да върши своя (ВИДЕО)

60 на 40, за която гръмко се обяви, че продължава, на практика е спряна. Оставиха фирми в туризма и транспорта практически без средства в разгара на лятото“.

Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ Деница Сачева.

От партията изтъкнаха, че служебното правителство системно се хвали, че е довело инвеститори, с които всъщност са водени преговори още преди месеци. Такъв пример е фирмата за електро автомобили.

Служебното правителство да спре да се хвали с нашата работа и да започне да върши своя“, призова Сачева.

Колегите ще останат в историята с това, че всичко което беше договорено с Европа като грантове беше направено на кредити. Оказа се, че шумно анонсираните необезпечени кредити всъщност са обезпечени – трябва лично гарантиране на обезпечение от собственика, свръх обезпечение, гаранции от трети лица“, заяви и Лъчезар Борисов.

Той изрази притеснение, че България е една от малкото страни, която още нямат приет план за възстановяване.

Кандидат-депутатът Александър Ненков, заяви, че е много озадачен от сигналите, които дава служебният кабинет.

Кирил Петков каза, че 600 компании са заявили инвеститорски интерес – 600 компании са чакали явно да дойде служебното правителство, за да се отприщи една вълна на инвестиране... Много е симпатичен служебният министър, но явно говори на много наивни хора. Как си го представят, кой ще ги строи тези фирми, които идват по 10 на час. Нали не вярвате, че една уважаваща себе си компания – ей така, дошла е миналата седмица и е решила да налива милиони“, попита Ненков.

Той коментира и темата с имотите на Бойко Рашков.

Ако това се беше случило по времето на ГЕРБ, вече нямаше да е министър. Ако това се беше случило преди няколко месеца, щеше да има десетки разследвания. Имам чувството, че това е някакво интервю за работа – на министрите задачата е да измислят каква помия да сипят. Ако искат да кажат нещо умно, ще ги подкрепим, но всичко, което казват – много хубаво звучи в медиите, но щели да кажат подробности след изборите... А когато стане ясно след изборите, че не е така, то вече ще е изиграло ролята си“, подчерта Ненков.

Той съобщи, че фирми са привиквани и респектирани в полицията, по анонимни сигнали, че ще купуват гласове.

Това което прави министърът на вътрешните работи е много грозно – никой никога не си е позволявал да изнася подобна информация преди изборите. А къде са доказателствата?“, попита Ненков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още