Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В България вече всеки може да арестува всеки, треперех да не ми подхвърлят нещо

Политика

Борисов: В България вече всеки може да арестува всеки, треперех да не ми подхвърлят нещо

В ГЕРБ очакват още арести на лица от партията, обяви лидерът Бойко Борисов на брифинг в централата.

„Докато не се накрадат, докато не са налапат цялата коалиция няма да се спрат“, категоричен беше той.

„В България вече всеки може да арестува всеки, казвайки че е свидетел на нещо, на което не е свидетел“, заяви Борисов. „Беше толкова внезапно и изненадващо, те ме завариха на масата с децата. Претършуваха абсолютно всички: кухнята, дивани, тенджери, спалнята, дрехи, чорапи, всичко на земята и единия снима. Търсили злато и пари. Няма как да ги намерят, никога не съм ги имал!“, заяви Борисов.

„Никога Горанов не ми е носил пари. Ровиха двора, таванското, тефтери… И накрая подписаха протокол за претърсване и изземваме празен. Подписах всичко и реших, че си отиват. Но не, викат, казаха да ви арестуваме. Всички тършуват, 20 човека, униформени, цивилни, бяха взели курсанти от Симеоново за поемни лица. Треперех да не ми подхвърлят нещо. На всичко са готови, на всичко са способни“, обясни Бойко Борисов.

Той благодари на Манфред Вебер и евродепутатите. „Мисията на двамата евродепутати не беше на приятелски начала. В европейската практика някой за да говори, трябва да е видял с очите си. Те не могат да ни дадат защита. Дойдоха, изслушаха ни най-делово и си отидоха. На база това, което са чули от всички“, заяви той.

Борисов е категоричен, че не е бил предупреден да чака арест.

„Как ще са ме предупредили? Те не си предупредиха главния секретар, не си предупредиха коалиционните партньори. Какво са търсили – не е въпрос към мен. Копаха, ровиха, нямаше нищо“, обобщи той.

„Всичко излиза първо по медиите. Рашковата пропаганда, той е като Хитлер. Разпорежда! 6-7-8 години затвор. Важно им е да не питаме за заемите“, обобщи лидерът на ГЕРБ, който е категоричен, че

„Лев, евро, долар, стотинка, аз се заклевам във внуците си! Нищо не ми е носено!“, повтори той.

Според него арестът му е свързан и с ясната му евроатлантическа линия по отношение на Украйна.

„Разбиват правовата държава, разбиват основните системи. Искам да си представите какво щеше да стане, ако бях арестуват Станишев. Загуба на секретен доклад е 10 години затвор, а аз отидох да го оправдая. Казах че са много документи и е нормално да се сгреши“, заяви той.

„Всички видяха, че това правителство не става. Откраднаха газа, сега мислят как да откраднат зърното. Заплашиха младежите от ГЕРБ, че ще ги арестуват“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му разбирал, че са имали заповед да го арестуват, но не е било нужно да е пред децата. Петков пък сам признавал, че следват избори и за кампанията ще му трябва: „Аз арестувах Бойко Борисов“.

Владислав Горанов разказа за двата доклада, на които ляга Кирил Петков, обяснявайки че са на 2 години, няма нови факти по тях и арестите по „неотложност“ нямат обяснение.

Томислав Дончев нарече тотална институционална неграмотност решението да се арестува лидерът на опозицията на база показания на премиера. Според него, европроектите се проявяват от български одитори

„90% от поръчките били с 1 кандидат? Това е глупост. И в най-малките общини знаят, че ако пуснат такъв конкурс ще последва финансова корекция“, обясни Дончев.

Той прогнозира, че ще последва спиране на европари за България, щом самият министър председател твърди, че системите за контрол на евро средства не работят. „Брюксел казва, че работят. Българският премиер – че не работят“, заяви той.

Според Бойко Борисов най-важната тема в момента е БНБ. „Когато ние избирахме, доведохме Димитър Радев от Вашингтон, от МВФ. Те сега предлагат двама кандидати, от които и двамата не стават. Никой не ни е търсел за подкрепа“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети