Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: БСП опитват да предизвикат криза с почистването на София (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ: БСП опитват да предизвикат криза с почистването на София (ВИДЕО)

Снимка:

Социалистите искат спиране на поръчката за сметопочистваща фирма, за да бъде пусната наесен от победителите на изборите в столицата

Градският съвет на „БСП-лява България“ и общинските съветниците Калоян Паргов, Милка Христова и Альоша Даков поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да спре пусната преди дни обществена поръчка за почистване на града в следващите пет години от частен оператор. Те настояват това решение да бъде оставено в ръцете на новия общински съвет и кмет на града.

„Ние от групата на БСП и СОС настояваме Йорданка Фандъкова да я прекрати, защото на фона на прага на изборите, които предстоят това означава че ГЕРБ служебно искат да си купят изборите срещу 435 млн. лв. за следващите 5 години за 19 района и половина“, заяви лидерът на градския съвет на партията Калоян Паргов.

Сегашните договори изтичат в средата на 2020 г.

ГЕРБ защитиха процедурата и обясниха, че забавянето на избора може да доведе до проблеми.

„Ако поръчката бъде спряна през 2020 година кметът на София няма да има договор за сметопочистване“, предупреди зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

„Искам отново да напомня, че вече сме в предизборна кампания и стана практика на опозицията да постоянно да използват клишета, внушения и заучени фрази. Казват, че ГЕРБ за пореден път искали да спечелят изборите в София, това не отговаря на истината. Градът се развива, БСП са в постоянна криза. Но не трябва да прехвърлят своите проблеми върху нас“, заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още