Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: БСП опитват да предизвикат криза с почистването на София (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ: БСП опитват да предизвикат криза с почистването на София (ВИДЕО)

ГЕРБ: БСП опитват да предизвикат криза с почистването на София (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите искат спиране на поръчката за сметопочистваща фирма, за да бъде пусната наесен от победителите на изборите в столицата

Градският съвет на „БСП-лява България“ и общинските съветниците Калоян Паргов, Милка Христова и Альоша Даков поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да спре пусната преди дни обществена поръчка за почистване на града в следващите пет години от частен оператор. Те настояват това решение да бъде оставено в ръцете на новия общински съвет и кмет на града.

„Ние от групата на БСП и СОС настояваме Йорданка Фандъкова да я прекрати, защото на фона на прага на изборите, които предстоят това означава че ГЕРБ служебно искат да си купят изборите срещу 435 млн. лв. за следващите 5 години за 19 района и половина“, заяви лидерът на градския съвет на партията Калоян Паргов.

Сегашните договори изтичат в средата на 2020 г.

ГЕРБ защитиха процедурата и обясниха, че забавянето на избора може да доведе до проблеми.

„Ако поръчката бъде спряна през 2020 година кметът на София няма да има договор за сметопочистване“, предупреди зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

„Искам отново да напомня, че вече сме в предизборна кампания и стана практика на опозицията да постоянно да използват клишета, внушения и заучени фрази. Казват, че ГЕРБ за пореден път искали да спечелят изборите в София, това не отговаря на истината. Градът се развива, БСП са в постоянна криза. Но не трябва да прехвърлят своите проблеми върху нас“, заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати