Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа

Политика

ГЕРБ: Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа

ГЕРБ: Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа - Tribune.bg

„Подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на два темела – управленска и законодателна програма. В момента сме се фокусирали върху това да анализираме дали се спазват всички, поети в нея ангажименти“.

Това обяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„На пръв прочит има сектори, в които се наблюдава трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма. Другата седмица председателите на комисиите ще поканят министрите и там където има категорично забавяне и неизпълнение, ще търсим отговори защо се е случило това“, категорична е Атанасова.

ГЕРБ подчертаха, че всички ангажименти по Плана за възстановяване са изпълнени и дори са искали да преодолеят ветото на Радев на Закона за енергетиката, но „не-коалиционните им партньори“ не са искали да работят.

Тя обясни, че партията тепърва започва да прави детайлен анализ.

„Това ще продължи и в утрешния ден, когато ще заседава изпълнителната комисия на ГЕРБ и в събота, когато ще проведем Национално съвещание във Велико Търново с всички кметове на общини, областни ръководители и парламентарната група“, съобщи тя.

ГЕРБ засега нямат позиция нито по Бюджет 2024, нито по промените в данъчните закони, защото техни експерти не са търсени за мнение по темите. Подкрепата за бюджета зависи от това какви инфраструктурни проекти има заложени там.

„Това е отговорност към нашите избиратели и ние очакваме МС да подходи по този начин“, заяви Десислава Атанасова.

Томислав Дончев отрече партията да държи на сключване на коалиционно споразумение.

„Това не е основната тема. Основна тема не е и поведението на не-коалиционния ни партньор по време на местните избори, макар че тук има много какво да се каже. Защото от вчера е и член на политическо семейство, с което ние нямаме много общо“, коментира той.

ПП влезе в семейството на ДПС в ЕП – Обнови Европа

„Поведението им на изборите няма никаква политическа логика – съвместната игра с „Възраждане“ и БСП. Ако има тема в ПГ, тя е как работи правителството и какво прави – ако някъде прави нещо. Темпът на работа на правителството – в аванс ще ви кажа, че го намирам за незадоволителен. Впрочем така мислят и хората – за 6 месеца само на една място съм видял да сменят мантинели. Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа. А дори и бегъл анализ на програмата, показва драстично неизпълнение“, категоричен е Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети