Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск

Политика

ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск

ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск - Tribune.bg
Снимка:

„В началото на откритата част на консултациите заявих, че нашето становище не е променено по повод на подкрепа на третия мандат. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след консултациите при Румен Радев.

Тя припомни, че още вчера ГЕРБ-СДС са заявили, че са готови за решения. „Тук изяснявахме и причините, и според нас една от тях е факта, че няколко фамилии управляват държавата като частна компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в МС, и в НС, и в Министерството на финансите, и като че ли единствената възможност някой да им се противопостави, е това да е мнозинството в парламента на парламентарната република. И слава Богу, че това се случи вече – първо с вота на недоверие, второ с цялостното прекрояване на държавния Бюджет“, допълни още Атанасова.

Тя подчерта, че не е тайна кои са тези фамилии, като тази на Лорер, която управлява едновременно министерството на иновациите, Здравната каса и Министерството на финансите? – Съпруг и съпруга. „Тайна ли е или е истина, че премиерът и неговият началник на кабинета са в някакви отношения. Аз не знам какви“, каза още Атанасова.

„Ние сме предлагали многократно решения, и аз ги изброих при срещата с президента. Предложихме и провеждане на съдебна реформа и търсене на такива мнозинства в бъдещия парламент. Без нас не само не може да стане съдебната реформа, но ние можем и да сме мотора на бъдеща съдебна реформа, допълни Атанасова. Преди повече от година предложихме промени в Конституцията, от началото на т.г. има Комисия по тези промени, Христо Иванов е нейн председател, и от основаването й тя не е заседавала нито веднъж. Тогава мнозинството отхвърли нашето предложение за споделена отговорност и за съпредседателство на тази комисия“, допълни още тя.

Атанасова подчерта, че ГЕРБ подават ръка и припомни, че само с тяхна подкрепа може да има реална съдебна реформа, като те могат да бъдат нейн мотор.  

„Никога не работим под натиск“, коментира Томислав Дончев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати