Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск

Политика

ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск

ГЕРБ: Готови сме да подадем ръка, но не работим под натиск - Tribune.bg
Снимка:

„В началото на откритата част на консултациите заявих, че нашето становище не е променено по повод на подкрепа на третия мандат. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след консултациите при Румен Радев.

Тя припомни, че още вчера ГЕРБ-СДС са заявили, че са готови за решения. „Тук изяснявахме и причините, и според нас една от тях е факта, че няколко фамилии управляват държавата като частна компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в МС, и в НС, и в Министерството на финансите, и като че ли единствената възможност някой да им се противопостави, е това да е мнозинството в парламента на парламентарната република. И слава Богу, че това се случи вече – първо с вота на недоверие, второ с цялостното прекрояване на държавния Бюджет“, допълни още Атанасова.

Тя подчерта, че не е тайна кои са тези фамилии, като тази на Лорер, която управлява едновременно министерството на иновациите, Здравната каса и Министерството на финансите? – Съпруг и съпруга. „Тайна ли е или е истина, че премиерът и неговият началник на кабинета са в някакви отношения. Аз не знам какви“, каза още Атанасова.

„Ние сме предлагали многократно решения, и аз ги изброих при срещата с президента. Предложихме и провеждане на съдебна реформа и търсене на такива мнозинства в бъдещия парламент. Без нас не само не може да стане съдебната реформа, но ние можем и да сме мотора на бъдеща съдебна реформа, допълни Атанасова. Преди повече от година предложихме промени в Конституцията, от началото на т.г. има Комисия по тези промени, Христо Иванов е нейн председател, и от основаването й тя не е заседавала нито веднъж. Тогава мнозинството отхвърли нашето предложение за споделена отговорност и за съпредседателство на тази комисия“, допълни още тя.

Атанасова подчерта, че ГЕРБ подават ръка и припомни, че само с тяхна подкрепа може да има реална съдебна реформа, като те могат да бъдат нейн мотор.  

„Никога не работим под натиск“, коментира Томислав Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети