Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите

Политика

ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите

ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите - Tribune.bg
Снимка:

„Днес господин Йордан Цонев и аз внесохме предложение за изменение на закона за хазарта. Тези изменения са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес“. Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Тя допълни, че през последните три години зависимостите, свързани с хазарта са увеличени в нашето общество. Именно това и причината да се предприемат съответните мерки с цел тяхното ограничение. Затова се предлага регулиране на хазарта, рекламата, разпределението на вноската.  

„Законопроектът предвижда няколко мерки. Първата - хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители. Известно е, че 1100 са залите в България. Завишават се и инвестициите, които трябва да правят бъдещите лицензополучатели за хазартна дейност. Най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата“, каза от своя страна Йордан Цонев от ДПС.

Той допълва, че законопроектът забранява реклама в телевизии, в медии, включително онлайн, включително сайтове, печатни във всички видове медии.

„Разрешава се реклама само върху билбордове и то далеч от училища и други обществени заведения. Забранява се реклама върху обществени сгради. Остава върху спортна екипировка и то такава, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, в спортни зали. Там, където е спортът може да има реклама. Има и мерки за лечение на тази зависимост“, допълни Йордан Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети