Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Политика

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Цацаров за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ и Обединени патриоти предлагат Цацаров за шеф на КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ предлагат Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание.

„За нас е важно борбата с корупцията да бъде успешна, защото това касае както интересите на българските граждани, така и интереса на страната“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Изборът падна върху г-н Цацаров и този избор е продиктуван на първо място от неговата професионална биография. Искам да ви убедя, че няма по-подходяща кандидатура от тази на човек, който се е изградил в съда като председател на Окръжен съд, а след това на Апелативен съд – Пловдив, а след това зае най-високата позиция в прокуратурата“, коментира Явор Нотев от „Атака“.

Бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Валентин Радев изрази увереност, че Цацаров може да съживи КПКОНПИ.

Мястото остана вакантно, след като Пламен Георгиев подаде оставка през юли, причина за която стана имотният скандал около пристройката на терасата му. Парламентът я одобри, а до този момент функциите му се изпълняват от неговия заместник Антон Славчев.

В първото си заседание след изборната ваканция депутатите приеха правилата за избор на нов председател на Антикорупционната комисия.

За поста председател на Антикорупционния орган ще се счита избран този от кандидатите, който получи повече от 50% или този, получил най-много гласове над границата от 50%. Повторно гласуване ще се предприеме, ако никой от изслушаните не събере гласове над 50%. Тогава ще се допускат до изслушване първите двама кандидати по брой гласове. Ако и тогава не бъде избран председател на КПКОНПИ, се обявява нова процедура.

Срокът за издигани на кандидати изтича тази сряда. Досега от „Воля“ издигнаха свой кандидат за шеф на КПКОНПИ - Симеон Найденов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ЦВЕТАНОВА УСПЕХ, Г-Н ЦАЦАРОВ! УСПЕХ, Г-Н ГЕШЕВ! Съзнавам, защо са яростните платени протести на олигарсите, които безнаказано ограбваха държавата години наред. СТИГА ВЕЧЕ!
19.11.2019 22:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати