Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Готови са промените в Закона за НСО, директорът на службата ще решава за охраната

Политика

Готови са промените в Закона за НСО, директорът на службата ще решава за охраната

Готови са промените в Закона за НСО, директорът на службата ще решава за охраната - Tribune.bg
Снимка:

До следващия вторник службите ще могат да изпратят становищата си по проектозакона за НСО

Народни представители от ГЕРБ и Обединени патриоти внасят промени в Закона за НСО, с които решенията ще се взимат с акт на началника на службата, утвърден от президента.

"Искам да ви представи промени в Закона за НСО, с който регламентираме начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите обекти и лицата, които трябва да бъдат охранявани. Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", уточни народният представител Димитър Лазаров.

Депутатът от ГЕРБ разясни пред медиите, че началникът на службата, за да изпълнява тези си правомощия, ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация" за изпълненията на правомощията. "Срокът за предоставянето на информацията, редът за предоставяне, участието на органите, ще се уреждат с правилник за прилагането на Закона за НСО", коментира Лазаров.

Депутатът увери, че до половин час проектозаконът за НСО ще бъде изпратен за становище на службата, ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване" и "Военна информация". Относно процеса на съгласуване от ГЕРБ посочиха, че до следващия вторник службите ще могат писмено да внесат своите становища.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети