Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ПП “Движение Гергьовден” подписаха споразумение за сътрудничество

Политика

ГЕРБ и ПП “Движение Гергьовден” подписаха споразумение за сътрудничество

ГЕРБ и ПП Движение Гергьовден подписаха споразумение за сътрудничество - Tribune.bg

ГЕРБ и ПП “Движение Гергьовден” подписаха споразумение за сътрудничество на избори и за съвместно участие в управлението на България. Документът за политическо сътрудничество предвижда съвместно участие на двете партии в пълен цикъл от избори – за Народно събрание през 2022 г., за избор на общински съветници и кметове, за Европейски парламент и за президент и вицепрезидент. Документът беше подписан от председателите на двете формации – Бойко Борисов и Драгомир Стефанов.

Споразумението предвижда „Движение Гергьовден“ да участва активно в предизборните кампании със свои представители в листите за народни представители, в предизборните щабове, и в секционни избирателни комисии, както и да излъчи свои експерти на различни нива при съставяне на правителство с участието на коалиция ГЕРБ-СДС.

В споразумението се посочва, че ГЕРБ и “Движение Гергьовден”, отчитайки все по-изострящата се политическа и икономическа криза в страната, както и дискредитирането на нормалния политически дебат, ще обединят усилия, водени от положителния опит от съвместната си работа. Сътрудничеството между двете политически партии почива на християндемократическите и евроатлантическите ценности, социалното пазарно стопанство и на разбирането, че политиката е призвана да събира, а не да разпилява обществената енергия, се посочва още в документа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати