Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ПП „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ и ПП „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство (ВИДЕО)

ГЕРБ и ПП Никола Петков подписаха споразумение за политическо партньорство (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Предстои подписването на още подобни споразумения

Бойко Борисов и Венцислав Върбанов подписаха споразумение за подкрепа на листата на ГЕРБ за европейските избори, като по този начин от партия „Никола Петков“ се ангажират „да мобилизират структурите си по места за победата“ на 26 май.

„Нашето сътрудничество датира още от първите европейски избори през 2007г. и смятаме, че това е най-балансираната листа с хората, които защитават нашите интереси в Европейския парламент. Много се надяваме, че всички останали демократично ориентирани структури, които все още се колебаят в каква посока да тръгнат като имам предвид ситуацията в политическото пространство, ще подкрепят листата на ГЕРБ“, подчерта Венцислав Върбанов от партия „Никола Петков“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че заради принадлежността на дядо му към идеите и партията на Никола Петков му е лесно да работи с тази партия и днес.

„Познаваме се с възрастните или с по-малко младите от партия „Никола Петков“, така че да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти, макар че зле прикриват целите си. Много са видни техните брутални действия. Станаха публично известни. Така че не само за самите избори и победата, но аз мисля, че и в ГЕРБ сме узряли за следващите местни избори, на базата на сътрудничеството, с по-малки, но на места с влияние партии да направим добри кметски избори  и листи за общински съветници“, подчерта Бойко Борисов.

Той коментира, че на срещата е обсъдено и как двете партии заедно да почетат гибелта на видния земеделски деец Никола Петков. Борисов поздрави всички присъстващи и с празника за годишнината от българската Конституция, като пожела на рожденика Върбанов „да е жив и здрав, и да изкара поне колкото Конституцията“.

Министър-председателят изрази и чисто  професионалното си възхищение от действията на пожарникарите в Париж. „Дано се окаже немарливост, защото „Нотр Дам“ е една знакова катедрела и то във времето, в което всички сме в очакване на Великденските празници“, надява се премиерът.

Предстои ГЕРБ да подпише споразумения за подкрепа на листата си за евровота на 26 май с „Гергьовден“, Съюза на репресираните от комунизма и Български демократичен форум.

ГЕРБ е подписала споразумение за Европейските избори със СДС, както и споразумение за подкрепа от страна на „Обединени земеделци“.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети