Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ имат забележки към бюджета и липсата на коалиционно споразумение изисква първо разговори

Политика

ГЕРБ имат забележки към бюджета и липсата на коалиционно споразумение изисква първо разговори

ГЕРБ имат забележки към бюджета и липсата на коалиционно споразумение изисква първо разговори - Tribune.bg
Снимка:

„Редно е Асен Василев да дойде в парламента, за да каже какво мисли и защо. Няма да критикувам бюджета сега, имаме забележки по него“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, попитан дали ГЕРБ-СДС ще подкрепят предложения бюджет от финансовия министър Асен Василев. 

„Липсата на коалиционно споразумение, механизъм, изисква първо да разговаряме с него Василев, ако могат да се отстранят забележките, да ги отстраним, и тогава заедно да понесем отговорност по този бюджет“, коментира Борисов. Според него най-важният инструмент, който подкрепя законодателната, управленската програма е бюджетът. „Дали ще го наречем механизъм или коалиционно действие, то е едно и също - да се разберем какво искат да подкрепим или какво те ще се съгласят да променим“, каза Борисов.

Той обясни, че сегашното управление е най-доброто за държавата, въпреки негативите за двете формации.

Борисов е провел разговор с премиера Николай Денков: „И му казах какво ни притеснява относно парите в енергетиката. Относно местенето на бюрото от „Финансите” в „Правосъдието”, блокирането на финансите за зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти”, уточни лидерът на ГЕРБ.

В сряда стана ясно, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е одобрила кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар.

„Би трябвало да поздравим Илиана Иванова. Това че имахме и втори кандидат - Даниел Лорер, може би показва колко много потенциал има в България за хора, които отговарят на тези изисквания”, коментира Борисов.

Борисов подчерта и че дори кандидатурата на Димитър Радев за нов мандат като управител на БНБ не може да раздели двете големи коалиции. “Като искат да има две номинации за нов управител на БНБ, и по-добрата ще се избере. Като дадат по-добър кандидат, ще се учудя. Да го вземат Димитър Радев за кандидат щом искат”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети