Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ искат Бойко Рашков да отговаря за привикване на учители в полицията: Радев да го затвори и да го озапти (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ искат Бойко Рашков да отговаря за привикване на учители в полицията: Радев да го затвори и да го озапти (ВИДЕО)

Тома Биков и Николина Ангелкова от ГЕРБ обявиха, че по нареждане на служебният вътрешен министър Бойко Рашков са привиквани учители и директори на детски градини в София област, като са ги питали за кого са гласували.

„Не става въпрос за хора, които са нарушавали закона, а за български учители, които биват викани в РПУ и разпитвани като престъпници по заповед на Бойко Рашков, две седмици след изборите. Кой от вас би си представил, че директорка на детска градина би си позволил покупка на гласове. Това може да се роди само в главата на Бойко Рашков. Той слухти и търси анонимни доноси, подгонил е български учители, допълни Биков и се зарече да търсят отговорност на Рашков“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков и допълни, че това не се случва само в София област, а в цялата страна.

„Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти и да го затвори някъде, да не му позволява да прилага обсесиите си върху обикновени български граждани“, каза Биков.

На въпрос каква е връзката на привикваните учители с ГЕРБ, Биков отвърна, че няма представа, но те не са престъпници, нито заподозрени в престъпление.

„Ще извикаме Рашков и ще го питаме и по други въпроси. Не сме нито 1982, нито 1968 година, никой не го е страх от някакъв изтърван човек, станал министър на вътрешните работи“, заяви още Биков.

Ангелкова допълни, че имат доказателства за твърденията си и ще ги покажат, когато Рашков бъде привикан отново в Народното събрание.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още