Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ искат закрито заседание, Рашков мълчи за подслушвани политици и протестиращи

Политика

ГЕРБ искат закрито заседание, Рашков мълчи за подслушвани политици и протестиращи

ГЕРБ искат закрито заседание, Рашков мълчи за подслушвани политици и протестиращи - Tribune.bg

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е извикан в Народното събрание, за да отговори кои и колко са опозиционните лидери и протестиращи, които са подслушвани, както твърди силовият министър през последните месеци. Оказва се, че дори и пред депутатите той няма никакво намерение да каже конкретно кой е бил слушан.

Александър Ненков от ГЕРБ поиска заседанието да бъде закрито, за да може Рашков спокойно да каже, кои са слушаните.

„Рашков, знаех какво ще отговорите. Предлагам да преминем към закрито заседание, защото много угодно се измъквате. Чакаме някаква Комисия, вместо да отговорите конкретно. 12 минути не можете го кажете, тогава да изключим камерите. Депутатите имат нужда от информация. Ами вие утре можете да не сте министър!! А това пряко повлия на изборите“, обяви Ненков.

Председателката Ива Митева обаче заяви, че няма да го допусне на гласуване, което на практика защитава Бойко Рашков да каже кои са подслушваните, ако има тикави. Вместо това от трибуната на Народното събрание, служебният вътрешен министър продължава да онправя обвинения, без да излага доказателства и се оправдава, че само парламентарната комисия можела да разкрие истината.  

Вместо това единственото, което се чува по време на парламентарния контрол са съмнения, които има Бойко Рашков. 

„Не разбрах какъв е смисъла да задаваме въпроси на които не получаваме отговори. Надявам се да получа отговори на конкретните въпроси, защото и аз като представител на гражданското общество съм притеснена, че има подслушвани граждани“, заяви Росица Кирова от ГЕРБ.

Тя заяви, че 10 пъти е чула следните твърдения, че няма данни за незаконни подслушвания, няколко пъти бе повторено, че на базата на данните разрешени от български съд. Да не превръщаме парламента в говорилня, защото от тук се отправят внушения. Рашков обаче продължи да твърди, че имало незаконни подслушвания и щял да предаде папката на Николай Хаджигенов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети