Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ категорично: Никаква подкрепа за втория и третия мандат при никакви условия

Политика

ГЕРБ категорично: Никаква подкрепа за втория и третия мандат при никакви условия

ГЕРБ категорично: Никаква подкрепа за втория и третия мандат при никакви условия - Tribune.bg
Снимка:

Няма да подкрепим втори мандат при никакви условия. Решението на ГЕРБ остава непроменено и по отношение на третия мандат.

Това се казва в позиция на партията на Бойко Борисов, откъдето напомнят, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

"Веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа. Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н - това не е разум, а политически инат. Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", заявяват от ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати