Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Колкото по-бързо има избори, толкова по-голям е шансът България да се спаси

Политика

ГЕРБ: Колкото по-бързо има избори, толкова по-голям е шансът България да се спаси

ГЕРБ: Колкото по-бързо има избори, толкова по-голям е шансът България да се спаси - Tribune.bg

„В последните 24 часа нулево толерантните към корупцията, знаещите и можещите, а според нас пълни аматьори претърпяха пълен провал по отношение на законодателството си, на изборите си и на подписаните си меморандуми. Поредното беззаконие и политически произвол на „Промяната” катастрофира в правовата държава и правосъдие”. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти в Народното събрание.  

Тя бе категорична, законът е над всички, включително и над тези, които се упражняват повече от една година в неговото брутално газене.

„За 24 часа се случиха много неща и всички те са свързани с темата – енергетика. Вчера нулево толерантните към корупция сами прекратиха меморандума или така нареченото писмо за намерение с Gemcorp. Ние от една година говорим, че това е абсолютна далавера за 1 милиард долара”, заяви Атанасова.

Тя допълни, че колкото по-бързо има избори, толкова по-голям шанс има страната ни да се спаси.

Делян Добрев обобщи, че има внесен сигнал до ДАНС и Рашков, като до този момент от министъра на МВР няма никакъв отговор.

„Днес получихме отговор от ДАНС, с който ни уведомят, че са направили проверка и са изпратили материалите във Върховната касационна прокуратура. Сигналът ни касае покупката на газ при липсата на процедура и продажбата на този газ – обратно на „Булгаргаз” с по-високи цени.

По думите му само с една сделка държавата е ощетена със 7 милиона лева.

Той отново повдигна темата със спирането на доставките на газ от  „Газпром” като Добрев бе категоричен, че правителството ни отново купува руски газ, но чрез посредници, което допълнително оскъпява доставките.

„Вече не купуват само от посредници, с които те самите си имат някакви контакти, но и от чисто руския посредник. Лошото е, че българският потребител плаща затова двойни цени”, допълни Добрев.

Той обобщи, че газът за последните 6 месеца и скочил с над 100 процента. „За месец август трябва да обявят 60 процента увеличение и затова мълчат, за да може да се прехвърли към служебният кабинет на Румен Радев”, заяви Делян Добрев.

Радомир Чолаков допълни, че парламентарната група на ГЕРБ разполага с писмо от ДАНС, в което се посочва, че включването на посредници при доставката на газ е въпрос, който следва да бъде внесен до ВКС.

„Това означава само едно и то е, че в нашия сигнал има достатъчно сериозни данни за извършено престъпление. Колеги народни представители като Христо Иванов, Атанас Славова, Ива Митева, Крум Зарков не би следвало повече да използват думата съдебна реформа. Те нямат това право, защото съдебната им реформа свърши. Ако те настояват да приемат Закон за изменение на Закона за КПКОНПИ нека отсега да знаят, че и този закон ще бъде обявен за противоконституционен, а изборът на неин шеф ще бъде незаконен. Тази агония трябва да приключи веднага”, категоричен, бе Чолаков.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети