Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: ПП направиха редица спекулации, машините за гласуване остават

Политика

ГЕРБ: ПП направиха редица спекулации, машините за гласуване остават

ГЕРБ: ПП направиха редица спекулации, машините за гласуване остават - Tribune.bg

„Длъжни сме да отговорим на притесненията на част от народните представители, особено след бурята от емоции, която наблюдавахме в две от парламентарните групи. Това, което Комисията по правни въпроси обсъди и гласува, е ясно. Но за да няма спекулации, защото ПП днес направиха редица спекулации, искам да разясня: Темата за гласуването на хартия и машина, е стара за ГЕРБ. Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме, е проект на БСП за това дали избирателите да могат да избират дали да гласуват с бюлетина или с машина. Всички медии и граждани, които наблюдаваха процеса по вземане на решения в Комисия, знаят, че единствено, което се променя при машинното гласуване, е при преброяването. Флашките от машините се заместват от физическо преброяване на фишовете от машините. Категорично не отговаря на истината твърдението, че вотът може да бъде манипулиран. Премахнахме и тъмната стаичка, оставихме само параван, зад който да се гласува. Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг на ГЕРБ в парламента.

"Ако говорим за демокрации, да не би в Европа, където се гласува с хартиена бюлетина, демокрацията да е отнела победата на една партия. Спекулациите трябва да престанат, ние гарантираме избор на хората дали да гласуват с машина или хартия”, заяви още Атанасова.

"По темата за обществените съвети, ние от ГЕРБ отменяме своето предложение и сега предлагаме да се увеличи бройката на техния състав. Темата район “Чужбина” е добре да го оспорваме, но когато имаме ясен отговор от парламентарните сили от къде в България ще бъде отнет мандат, за да го дадем за район “Чужбина”. Мандатът на район Чужбина може да бъде равен на трите Софийски района. Направете такова предложение, ГЕРБ може да го подкрепи”, призова Атанасова.

Относно възможностите за съставяне на кабинет Атанасова обясни, че все още важи предложението на ГЕРБ за разговор с всички политически сили.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети