Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ на протест пред ГДНП, очаква се разпит на Борисов

Политика

ГЕРБ на протест пред ГДНП, очаква се разпит на Борисов

ГЕРБ на протест пред ГДНП, очаква се разпит на Борисов - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прекара нощта в Главна дирекция национална полиция. Вчера към 20:00 часа вечерта цивилни полицаи извършиха обиск под претекст за „неотложност“ по нареждане на МВР. Малко след това бившият премиер беше изведен от дома си и закаран в ГДНП.

Пред сградата на полицията се събраха стотици привърженици и членове на партията. Тази сутрин те отново са там и очакват Борисов да бъде разпитан и освободен.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов заяви, че това което се случва е абсолютно недопустимо и припомни, че никой няма представа за какво точно е задържан Борисов.

„Толкова са калпави, аматьори, че дори не могат да си спретнат нещо, което да изглежда като полицейска акция“, каза Николов. Вчера от МВР уведомиха определени медии, че Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова за арестувани. В същото време те не бяха в ареста, а се провеждаха обиски. Самата Менда Стоянова така и не е задържана и от медиите е научила за своя „арест“. Малко по-късно съобщението на МВР на Бойко Рашков беше премахнато и беше обявено, че се провежда полицейска акция по 120 сигнала за злоупотреба с евросредства. Адвокат Менко Менков заяви, че Борисов всъщност е задържан по преписка по сигнал на „Боец“, разследване което се провежда месеци наред и Борисов няколко пъти беше разпитван. Адвокат Менков заяви, че преди акцията срещу Борисов, показания е давал премиерът Кирил Петков.

Делян Добрев заяви, че най-вероятно управляващите готвят нещо голямо.

Какво се готвят да направят днес и утре управляващите, за да им трябва тази димка. При толкова много кризи в държавата ние не знаем какво ще направят. Най-вероятно обаче е свързано с войната. Прилича на 45-та година, започнали са с един двама през нощта, остава им само да спретнат един Народен съд. 

Очаква се днес Бориков да бъде разпитан, тъй като вчера вечерта при неговото задържане не е имало разследващ полицай по делото.

В същото време ГЕРБ организира протест в 9:00 часа пред Министерски съвет. 

„Групата ни ще отиде в парламента, но и да бъде на площада. Целта на това което се случва е да се всява страх в хората. Ако покажем уплах и малодуши това, което случва в момента ще продължи“, заяви Томислав Дончев и допълни, че умишлено е избрано посещението на европрокурора Лаура Кьовеши, за да се търси драматургия. Той беше категоричен, че всичко около ареста на Борисов е скалъпено. „Проблемите не се решават по този начин, когато арестуваш лидера на опизицията. Дали горивата са по-евтини, цените тръгнаха надолу, българина по-добре ли живее?“, запита Дончев. Той беше категоричен, че всичко снощи е направено умишлено пред очите на всички, пред очите на внуците му, но те са категорични, че няма да го допуснат.

„Ако допуснем да проявим страх и малодуши това може да се случи с всеки един от вас“, допълни още Дончев. 

„Това, което се случва днес, е кулминация на това, което се случваше по време на изборите преди месеци - когато без заповеди за обиск се задържаха хора. На базата на показанията на Кирил Петков е арестуван Борисов и още няколко души от ГЕРБ", каза Цвета Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети