Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Някой е платил милиони, за да внесе тези машини (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ: Някой е платил милиони, за да внесе тези машини (ВИДЕО)

От партията питат кой е „алтруистът“, платил машините, кой ги е внесъл и кой ги е допуснал

„Ние решихме да проверим каква е ситуацията тук на място“, заяви Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ на извънреден брифинг среднощен брифинг, след като стана ясно че поредни 199 машини за гласуване с неизвестна цел и произход са се появили в столицата.

Устройства се оказаха в склад в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столичния район „Слатина“. Стотици несертифицирани машини бяха намерени в различни складове на територията на града.

„Някой е платил милиони левове, за да внесе тези машини, ако съдим по това колко струваха 1600 на държавата от официално закупените. Кой е този алтруист?“, попита Христо Гаджев.

Той припомни, че две от партиите са реагирали доста странно и явно имат информация за въпросните машини. „Както е тръгнало до деня на изборите може да имаме допълнителни 1000 машини“, заяви Гаджев.

Тома Биков призова Бойко Рашков, който отговаря за изборите да излезе и да отговори какво се случва. „Именно Рашков е човекът, който трябва да излезе и да каже какво се случва. Очакваме още утре сутринта рано, както има навик, Рашков да излезе и да отговори на всички въпроси, за да имаме пълна яснота“, заяви Тома Биков.

Александър Ненков обяви, че не са привърженици на конспиративните теории, но и самите ЦИК не знаят какви са поредните 199 машини. „Ние не вярваме на Бойко Рашков, на това правителство, чиято задача единствено е да създаде усещането, че изборите в неделя ще бъдат опорочени“, заяви Ненков.

Той припомни, че преди няколко седмици не знаехме дали машините ще ни стигнат, а сега има стотици допълнителни. Той подчерта и отказа на част от партиите да се броят контролните разписки, за да има честност на вота.

Николай Алгафари заяви, че е имало полиция на мястото, но след като са били предупредени, че се връщат с адвокат и ще снимат, жандармерията си е тръгнала. По това време на място се появи патрулка, след това и втора патрулна кола. Гаджев се пошегува, че вероятно следят живите включвания на ГЕРБ, след като в рамките на минути са изпратили полицейски коли, за да ги наблюдават.

„Това, което трябва да се случи е да се гарантира честността на избора. Рашков да излезе и да каже какви са тези машини, ще има ли още, как службите следят тези процеси. ЦИК трябва да преразгледа решението да се броят 100% от контролните разписки“, заяви Тома Биков и призова всички останали партии, които са против броенето да преразгледат отношението си.

Той заяви, че в 30-годишната ни демокрация не се е случвало подобно нещо.  


Топ новини

виж още

Актуална тема