Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ настояват в НС да дойдат Петков, Янев и Генчовска заради исканията на Русия

Политика

ГЕРБ настояват в НС да дойдат Петков, Янев и Генчовска заради исканията на Русия

ГЕРБ настояват в НС да дойдат Петков, Янев и Генчовска заради исканията на Русия - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в Народното събрание да се явят премиерът Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев и на въшните работи Теодора Генчовска. Причина за това искане е условието заявено от страна на Русия, че за да започнат преговори с НАТО и САЩ искат изтеглянето на войските на НАТО от територията на България и Румъния.

Това е изключително важен въпрос за националната сигурност на страната ни и трябва да се вземат адекватни мерки“, заяви Десислава Атанасова. Председателстващият парламента Кристиан Вигенин изрази съмнение, че председателски съвет ще може да се състои в рамките на почивката и, че ще може представителите на Министерски съвет да се явят в Народното събрание.  

Припомняме, че по-рано от руското външно министерство излязоха с позиция по темата.

„Един от стълбовете на нашите инициативи, които споменахте, е нарочно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Говорим за изтегляне на чужди сили, техника и оръжия и други стъпки, за да се върнем към конфигурацията от 1997 г. на територията на държави, които не са били членове на НАТО към посочената дата. Те включват както България, така и Румъния “, се посочва в писмените отговори на Министерството на външните работи на въпроси, изпратени от медии за годишната пресконференция на Сергей Лавров. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети