Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ настояват за 70 милиона лева за подпомагане на зеделските производители

Политика

ГЕРБ настояват за 70 милиона лева за подпомагане на зеделските производители

ГЕРБ настояват за 70 милиона лева за подпомагане на зеделските производители - Tribune.bg
Снимка:

От партия ГЕРБ настояват за допълнителни 70 милиона лева за подпомагане на земеделските производители. Предложението е внесено между двете четения на актуализацията на бюджета.

Средствата са планирани за подкрепа на земеделски производители в секторите животновъдство и производство на плодове и зеленчуци. Вносителите мотивират предложението си с тежкото финансово състояние на земеделските производители заради рекордно високите цени на фуража.

"Цените на крайните продукти в животновъдството са на практика с незначителна промяна. България произведе рекордно количество пшеница, борсовите цени на този вид зърно са на рекордно високи нива, разликата спрямо цените от предходната година варира от 20 до 60%. Подкрепата за животновъдството е крайно наложителна", заяви водещият вносител Десислава Танева пред БНР.

Внесеното предложение между двете четения на актуализацията на бюджета отговаря на очакванията на фермерите, които преди дни блокираха главния път София - Варна с настояване секторът им да бъде включен в акстуализацията на бюджета.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати