Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ не дочакаха края на Съвета по сигурността при Денков за дерогацията, бил загуба на време

Политика

ГЕРБ не дочакаха края на Съвета по сигурността при Денков за дерогацията, бил загуба на време

ГЕРБ не дочакаха края на Съвета по сигурността при Денков за дерогацията, бил загуба на време - Tribune.bg

„Загуба на време“ – така Десислава Атанасова и Делян Добрев от ГЕРБ нарекоха Съвета по сигурността при премиера, на излизане от Министерски съвет. Представителите на ГЕРБ не дочакаха края на Съвета.

Срещата беше свикана от Николай Денков заради нежеланието на „Продължаваме промяната“ да се прекрати дерогацията за руския петрол, въпреки западните разследвания, че тя се нарушава.

„Стана ясно, че има възможност за доставки и извън Руската федерация. Няма изненада и за нас е загуба на време да стоим на този съвет. Печели се на гърба на българските граждани. За нас единственото разумно е парламентът да вземе решение за законопроекта”, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според Атанасова Агенция „Митници” недостатъчно е контролирала доставките на преработена продукция.

„Въпреки че санкционният режим и дерогацията позволяват горива от руски произход да се продават само в страната и в Украйна, над 50% от произведените горива на „Лукойл” са изнасяни в целия свят. Има десетки танкери, които са претоварвани в открито море и не се знае крайната им дестинация. Това е скандално”, коментира и Делян Добрев.

Според Делян Добрев, „Лукойл“ още вчера са били готови да преминат на алтернативен петрол, но като са видели гласуването в енергийна комисия са взели второ решение да продължат с руския докато могат. Това по думите на Добрев може да се обясни със синхрон между „Лукойл“ и партиите, искащи запазване на дерогацията – БСП, „Възраждане“, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

„Изненадата е само ДБ. Те обикалят телевизии и обясняват как са за премахване на дерогацията, а когато трябва да се гласува – гласуват „въздържали се“, което си е „против“, обясни Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети