Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Няма данни да са подслушвани граждани, рухна конструкцията на Бойко Рашков и Хаджигенов

Политика

ГЕРБ: Няма данни да са подслушвани граждани, рухна конструкцията на Бойко Рашков и Хаджигенов

ГЕРБ: Няма данни да са подслушвани граждани, рухна конструкцията на Бойко Рашков и Хаджигенов - Tribune.bg
Снимка:

Рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани политици, представители на медии и граждани“, посочи на извънреден брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ целта на доклада за дейността на Комисията за разследване насилието и за подслушване на протестиращи е обществото да остане с впечатлението, че е имало незаконно подслушване.

Данни за такова подслушване, обаче, няма“, подчерта Атанасова и коментира, че опорката за масови подслушвания на Бойко Рашков, на Николай Хаджигенов, на Мая Манолова и т. н. вече не може да съществува на прага на следваща предизборна кампания.

Докладът на временната комисия, която разследва имало ли е полицейско насилие на протестите през 2020 г., се разглежда от депутатите при закрити врата, тъй като вътрешният министър е поставил гриф „секретно“ на част от информацията. Първоначално председателят на комисията адв. Хаджигенов лансира идеята само половината от обсъждането да е закрито. Председателят на парламента Ива Митева подложи предложението на гласуване, а в залата нямаше кворум и настана спор дали изобщо трябва да се гласува, тъй като по процедура секретните неща се гледат на закрито. Митева реши да прави поименна проверка, а депутатите на ДПС и ГЕРБ излязоха от зала. За да не се провали заседанието, Хаджигенов поиска всичко да се гледа на закрито. Така директно бяха изключени камерите, които предават заседанието.

С решението на председателя на Народното събрание и без гласувана процедура, беше закрито заседанието на парламента за обществеността, за медиите за един доклад, който в продължение на 3 месеца се размахваше като активна работа на няколко човека“, възмути се Атанасова.

Колегата ѝ Тома Биков разясни на журналистите, че от ГЕРБ са прегледали секретните документи, които са изпратени от министерството и в тях се посочва, че няма данни за подслушвани граждани.

Това, което трябва да знаете е, че в този доклад няма абсолютно нищо секретно и което да изисква засекретяване на информацията. Единственото, което се направи, е да се закрие заседанието, за да не видите и да не чуете за какво става дума в този доклад“, обясни депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри, че в доклада се съдържат точно 70 реда, свързани с използването на СРС, даже няма и една страница. Истината за нея е, че МВР няма данни за такива подслушвания.

Най-големият интерес да се разплете целият този възел, имаше ГЕРБ. Това, което прави в момента г-н Хаджигенов доказва, че освен адвокат на много съмнителни субекти, се превърна и в адвокат на Бойко Рашков. Някой не иска да се стигне до цялата истина. Ако тези хора имаха достатъчно информация, щяха да бъдат първите, които да запознаят не само народното представителство, а и цялото общество с нея. Уви, това се оказа един голям балон и той се спука“, посочи и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

Вътре няма никакви данни. Единственото нещо, поради което министър Бойко Рашков го е класифицирал, е защото няма никакви данни. Закриването на заседанието цели да оправдае три месеца работа“, категоричен бе и колегата му Христо Гаджев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети