Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ обобщава резултатите от гражданския диалог „Европа в нашия дом“

Политика

ГЕРБ обобщава резултатите от гражданския диалог „Европа в нашия дом“

ГЕРБ обобщава резултатите от гражданския диалог Европа в нашия дом - Tribune.bg
Снимка:

Тази година ще бъдат в изпълнение близо 119 километра нови републикански пътища в България

„Милиони българи живеят и работят в преобразени градове. Спасени от разруха бяха улици, паркове, културни и исторически паметници. Подобряват се водоснабдяването, социалната и образователна инфраструктура, градският транспорт, стотици обществени и частни сгради са енергийно ефективни. Благодарение на европейската солидарност е довършена АМ „Тракия“ и се изгражда АМ „Струма“. Ако теглим чертата, тази година ще бъдат в изпълнение близо 119 километра нови републикански пътища в България.“ Това съобщи регионалният министър Петя Аврамова по време на отчета за гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

Инициативата стартира на 11 февруари тази година във Велико Търново. Гражданските диалози на тема образование и регионално развитие обиколиха всички областни градове в страната, а в тях се включиха представители на образователния сектор, на бизнеса, на местната, изпълнителната и законодателната власт, както и хиляди граждани.

Целта на инициативата беше да покаже на широката общественост как българските населени места са променили облика си вследствие на европейската солидарност, какви инвестиции прави държавата в приоритетното си направление – образованието, и да даде платформа за дискусия между граждани и представители на институции с цел получаване на обратна връзка за работата им.

„Благодарение на европейските средства се изградиха 51 пречиствателни станции за отпадни води. ВиK съоръженията са почти с размер 90 хил. км. С 1 200 млрд. лв. ще осигурим по-добро качество с нови пречиствателни съоръжения на тези мрежи. 500 млн. лв. са насочени в пречиствателни станции към Черноморието.“ Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В последните 3 години инвестициите в образованието са над 900 млн. лв. Такъв ръст никога не е имало, заяви председателят на Комисията по образование към Народното събрание Милена Дамянова. „Механизмът ни показва, че когато има политическа воля от ръководителите на институциите, нещата се случват“, допълни министърът на образованието Красимир Вълчев.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, резултати

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети