Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Общинарите ни в страната са два пъти повече от тези на БСП

Политика

ГЕРБ: Общинарите ни в страната са два пъти повече от тези на БСП

ГЕРБ: Общинарите ни в страната са два пъти повече от тези на БСП - Tribune.bg

Разликата по показател мнозинство в Общинския съвет е 4 пъти

През годините ГЕРБ увеличава броя на общинските си съветници. Това отчетоха от партията на официалната си пресконференция, обобщаваща изборните резултати.

През 2011 година ГЕРБ са имали 1601 представители в местните парламенти, през 2015 година – 1727, а сега – 1807 съветници.

„Това показател за електоралните нагласи на хората“, обясни областният координатор на партията в София Цветомир Паунов.

Партията има 91 избрани кмета на първи тур, като 8 от тях са в областни градове. Техни представители ще има във всички балотажи за областни центрове, освен в Пазарджик и Ямбол.

В нито един областен град БСП не е първа политическа сила в общинските съвети, ГЕРБ имат мнозинства в о163 общини, БСП – едва в 40.

Партията повишава влиянието си в смесените райони, похвали се председателят на ПГ на партията Даниела Дариткова.

„В Хасково, Силистра, Шумен и Смолян партията увеличава броя на общинските съветници. На практика сме единствената алтернатива на ДПС в тези региони“, подчерта Дариткова.

„По време на предизборната кампания, която все още не е приключила, включително в изборната нощ, от страна на нашите опоненти от БСП се наслушахме на много приказки, истории, разкази, числа, опити за внушения, които абсолютно и категорично не отговарят на истината. Разбира се, те това го могат и умеят най-добре. Търпеливо изчакахме изборните резултати, за да можем да сме конкретни, точни и ясни, каквито сме били винаги. Какво говорят официалните резултати от приключилите първи тури и избори за общински съветници. Кметове на общини: първи тур – 2011 г. ГЕРБ печели 25 общини на първи тур. 2015 г. ГЕРБ печели в 65 общини, 2019 ГЕРБ печели в 91 общини на първи тур”, подчерта Паунов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети