Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ обвини БСП, че с предложението за оставка на Караянчева неистово искат властта

Политика

ГЕРБ обвини БСП, че с предложението за оставка на Караянчева неистово искат властта

ГЕРБ обвини БСП, че с предложението за оставка на Караянчева неистово искат властта - Tribune.bg
Снимка:

Дариткова: Заставаме зад Караянчева

ПП ГЕРБ обвини социалистите, че с искането за оставка на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева показва, че неистово искат властта.

„Единственото, което ви интересува в момента е неистовото ви желание да вземете властта, а не да мислите за българските граждани“, обвини опозицията председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация от името на парламентарната група.

Председателката на ПГ на ГЕРБ защити председателя на парламента Цвета Караянчева, чиято оставка за пореден път бе поискана от БСП.

„Стигнахте дори дотам, да правите вече правителство в сянка. Уважаеми колеги от опозицията, демократичният начин да се оцени мнението на българския народ и да се демонстрира то в рамките на представителната демокрация, е да се проведат редовни парламентарни избори. На тях българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват. Всяко друго изказване на мнение от страна на българските граждани е по-скоро претенция, без да има реално основание, съответстващо на принципите на демокрацията“, посочи д-р Дариткова.

Тя бе категорична, че групата на ГЕРБ застава твърдо зад Цвета Караянчева като председател на парламента и ще обори всички искания за нейната оставка, които Дариткова определи като „употреба на парламента за тясно партийни цели“.

„С какво право председателят на „БСП за България“ поиска оставката на г-жа Цвета Караянчева, след като в този мандат, под нейно ръководство, парламентарната група на БСП системно руши авторитета на това Народно събрание“, попита председателката на ПГ на ГЕРБ. Тя разкритикува опозицията, че дори не участват в заседанията на Председателския съвет, криейки се „по ъглите на парламента“ и влизайки в заседанията единствено, за да прочетат „някоя декларация и осигурят надницата за деня“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Дариткова Ами така е в демократичните държави, искат властта всички от опозицията. Ти да не си кралска особа, та вечно искаш да управляваш?
14.10.2020 15:26 / Отговор
ЦЕНАТА НА ВЛАСТТА ЗА БСП=РАЗБИВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА 2..... -1/2 БЪЛГАРИЯ ЗА РУСИЯ
1/2 БЪЛГАРИЯ ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ(В. БОЖКОВ-ЧЕРЕПА,БОБОКОВИ,БАНЕВИ,ВИС,СИК И Т. Н.)
14.10.2020 17:45
Анадъму? Троле, в демократичните държави се ходи на избори, а не се правят метежи и преврати!
14.10.2020 17:55
Mihaela Taka komunqgite ne hodeha na rabota s meseci,nqmaha nakazaniq,sabotirat vsicko hubavo napraveno,Abe MNOGO SA GLADNI drapat,zashtoto ne mogat da vzema blast ta po redolent nacin. Sega I zatova iskat mashinno glasuvane,za da manipulirat izborite.
14.10.2020 17:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати