Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към Радев: Участвате във внушение, че вотът ще бъде манипулиран

Политика

ГЕРБ към Радев: Участвате във внушение, че вотът ще бъде манипулиран

ГЕРБ към Радев: Участвате във внушение, че вотът ще бъде манипулиран - Tribune.bg
Снимка:

Опитите да се оспорват резултатите от избори, които не са проведени, са опасни, категорична беше Караянчева

На консултациите за провеждането на парламентарните избори при президента представителите на ГЕРБ поставиха остро въпроса на държавния глава, че с негово участие се създават внушения, че ГЕРБ ще манипулира или купи изборите.

"В последните месеци в публичното пространство се насажда мнение, че изборите ще бъдат манипулирани... Внушенията, че правейки изборите, ГЕРБ ще манипулира изборите, ще ги купи, което бие по авторитета на институциите. Господин президент, и вие участвате в това", изтъкна председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея държавният глава кани на консултации партии без шанс да влязат в парламента, които още от сега обявяват, че изборите са нечестни, което също са внушения.

"Апелирам за по-спокойно говорене. Опитите да се оспорват резултатите от избори, които не са проведени, са опасни", посочи председателката на Народното събрание. Тя напомни и случващото се в САЩ. Председателят на парламента обяви, че ГЕРБ е печелила три път парламентарни избори без да ги организира. Караянчева уточни, че не партията прави изборите, а институциите, които си взаимодействат една с друга.

Караянчева замести лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на консултациите при президента за изборите и в това си качество тя си позволи да отправи тези предупреждения към президента, че с негово участие се руши доверието в институциите и в изборите.

В отговор Румен Радев подчерта, че внушенията се опровергават само по един начин - с мерки, които да убедят хората, че няма манипулации. Той цитира данни от бившия член на ГЕРБ Цветан Цветанов, който досега е участвал в изборите, че имало манипулации, както и припомни предложенията му за ротация на полицейски началници. В заключение президентът изтъкна, че е канил всички партии, защото за него е важен гласът на всеки един българин.

Според Румен Радев има технологично време да се реши проблемът с гласуването на българите зад граница и предложенията не трябва да се отхвърлят като екзотика.

Държавният глава призова на наблюдатели и застъпници да се даде законодателна възможност да заснемат с мобилните си телефони процеса на отваряне на урните, броене на бюлетините и попълването на протоколите. Той каза още, че партиите искат справедливо разпределено време в медиите по време на кампанията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

? От комунистите ГЕРБ не ги ли е срам да унижават президентската институция като вкарват в нея "проста кърджалийска путка", която въобще не реагира на тази обида от Вожда, с което само затвърди прозвището си, а с него и заличи завинаги човешкото си достойнство. А това, че ГЕРБ манипулират изборите, мисля, че се доказва на всички избори и това не са внушения, а факти. Цветанов дори сам се издаде онзи ден.
12.01.2021 10:42 / Отговор
Е, бре, Тартакович, откога се подвизаваш тук като въпросителна, като си една проста удивителна?!
12.01.2021 10:45
. . ? Явно че ти си "сложна"путка и ревнуваш ,че не са ти обърнали внимание! Президентската институция е достатъчно "унижена" от това недоразумение, което събира безплодно партиите, за да го дават по телевизиите! Опорката с "комунистите" от ГЕРБ отдавна се изтърка, така че продължавайте да правите хората на "дебили"! Резултатът ще го видите на изборите!
12.01.2021 10:49
Mihaela Каква институция,оглавявана от завистлив и злобен човечец?
12.01.2021 10:58
Тартаковер разпознаваме те безпогрешно Както и да се пишеш. И аз лично те игнорирам .
12.01.2021 12:22
КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ ГО ОЧАКВА СЪДБАТА НА ТРЪМП............................................... ЗА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ....
РАДЕВ НАСЪСКВА ЦЯЛО ЛЯТО, ШЕПА ПАРТИЗАНИ - ТЕРОРИСТИ ДА АТАКУВАТ ПАРЛАМЕНТА, ПАРЛАМЕНТАРИЗМА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ......
ОСТАВКА!
НЕЗАБАВНО!
ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ, ДОКАТО НЕ Е УНИЩОЖИЛ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ........
12.01.2021 12:28
Покажи всички
Надблюдател Толкова много празнословие от Радев, и непрекъснато наблягане на опорките ..."доверие", "манипулации", "справедлив " процес! Повтаряше ги със съответните внушения като прескачаща плоча! Трябвало било да се изгради "доверие" в координацията и в комуникацията...? Че те учените от БАН отговарят за сертифицирането ! Обикновените хора в какво трябва да имат доверие, в машините ли, от които нищо не разбират, или в учените от БАН ? Но да е досаден до втръсване с направените внушения Фатмакът доста е задобрял! Може да предизвика само погнуса в мислещите хора!
12.01.2021 11:13 / Отговор
ДЕЙСТВАЙ ГЕНЕРАЛЧЕ!................. НАПЪНИ СЕ!.................. 5 ГОДИНИ МЪРЗЕЛ СТИГАТ!............. СВЪРШИ ПОНЕ ЕДНА РАБОТА......... ОБЯВИ ДАТАТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.........
12.01.2021 12:40
Джедай Тотю Тъпият Phacochoerus africanus в сградата на Дондуков 2 що не изломоти нещо членоразделно защо „Обединени Патриоти“ го отсвириха като бърз влак селска гара и въобще няма да му стъпят на кретенските му „консултации“? И каква беше тая махленска партия МИР вчера?
12.01.2021 13:02 / Отговор
Хем така, хем иначе2! Фиги, ако нямаше хартиени бюлетини, как щеше да се организира действието подвижна урна, за което много държиш, а???
12.01.2021 14:28 / Отговор
Колко ли трябва да си невъзпитан и комплексиран, за да закъснееш на консултации с п. ГЕРБ организирани от теб самият,при теб самият с 3 мин, и 50 сек.,а за п. БСП с 1 мин.и 08 сек.това ме смая президент,коѝто демостративно не спазва протокола,а и жалкият му опит да изгони журналята,за да оправдае гафа си от с„има такъв народ“
12.01.2021 17:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети