Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ обвиниха БСП във фалш и лицемерие за магистралите

Политика

ГЕРБ обвиниха БСП във фалш и лицемерие за магистралите

ГЕРБ обвиниха БСП във фалш и лицемерие за магистралите - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите отричат - не били забравили темата

Моника Гаджанова

ГЕРБ обвиниха БСП във фалш и лицемерие, тъй като не са се поинтересували от документацията за магистралите, която АПИ им е предоставила на разположение в рамките на един месец. Повод за възмущението бе, че след като социалистите с писма до пътната агенция поискаха информацията, след евровота изоставиха темата.

„Водачката на листата на БСП, вече е евродепутат“, отбеляза народният представител от ГЕРБ Александър Ненков. Именно Елена Йончева и колегите ѝ настояваха за документи и правото на независима лаборатория да вземе проби за качеството на настилките на магистралите у нас.

„От БСП за пореден път показаха, че само се заиграват със страховете на хората. Искането на БСП да им бъде предоставена информация от АПИ за магистралите беше лицемерно и целящо политически дивидент. Това е лицемерно поведение, защото изборите минаха. Елена Йончева отиде в Европейския парламент и анатемосването на цял строителен бранш остана някак си в небитието. И това показа тяхното „искрено“ желание да се търси независима европейска експертиза“, категоричен бе депутатът Александър Ненков.

Вчера от АПИ официално съобщиха, че никой от депутатите от „БСП за България“, които са се подписали под писмото за достъп до информация за качеството на магистралите, не е отишъл да се запознае с документацията по Закона за достъп до обществената информация.

„Нищо няма да направят, защото изборите минаха“, заяви в Народното събрание депутатът от ПГ на управляващото мнозинство Мануил Манев. Той напомни на журналистите:

„Аз нали ви казах - че всичко онова, което се прави, е фалш, предизборна измама. Нищо няма да правят вече, защото изборите минаха. Нищо няма да направят - така, както не направиха нищо с Бузлуджа. Събаря се, защото нямат пари. Това е същата тема, за която г-жа Нинова обича да казва - „не е важно какво ние ще направим, важно е хората да чуят, каквото искат“, възмутен е старозагорският народен представител.

Той се закани, че ще продължи да не мълчи, когато социалистите „лъжат и манипулират хората“.

В отговор зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов отхвърли обвинението, че темата е била употребена предизборно.

„Не сме я забравили темата. Това е тежка тема, ще има изявление, ще имаме позиция в понеделник“, призова за търпение Филип Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети