Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ очакват 6 и повече евродепутати на предстоящите избори

Политика

ГЕРБ очакват 6 и повече евродепутати на предстоящите избори

ГЕРБ очакват 6 и повече евродепутати на предстоящите избори - Tribune.bg
Снимка:

Цветан Цветанов: Нека прагматизмът заглуши популизма през 2019 г.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави народните представители с новия политически сезон и подчерта, че евроизборите и местният вот у нас през тази година ще са най-важните събития в политическия календар на страната. Затова той очаква прагматизмът на политиците за заглуши популизма.

„Хората не приемат кресливия тон, защото е непродуктивен“, посочи Цветанов.

Той допълни, че ако ГЕРБ е обявен в проучване от 2018 г. от над 50 на сто от българите като проевропейска партия, то БСП се приема като такава едва от 11%.

„705 евродепутати ще изберат избирателите в Европа. 6-ма и повече искаме от ГЕРБ и Европейската народна партия да е първа европейска сила, защото резултатът от работата на това политическо семейство са 11 000 нови работни места в ЕС, броят на незаконните емигранти е намалял с 90 на сто благодарение на усилията на всички страни“, допълни председателят на парламентарната група на най-голямата политическа партия в Народното събрание.

Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ ще инициира диалог под мотото „Европа – наш дом“.

„В момента 5.5 млн. жители в 130 общини управлява ГЕРБ и гледаме към още. Ще дадем зелена светлина на регионалните политики, ще подкрепим успешните кметове, издигнати от Инициативни комитети, с които сме работили добре, ще се съобразим с анализите за електронното гласуване“, подчерта той.

Относно законодателните приоритети на ГЕРБ в новия политически сезон председателят на ПГ на ГЕРБ посочи Закона за съдебната власт, промените в НК и борбата с домашното насилие, ще финализират промените в Антикорупционния закон, търговското законодателство и закона за висшето образование, с които ще се усъвършенства акредитацията на висшите училища.

Цветан Цветанов изтъкна, че с 10 млрд. лв. се е увеличил Държавният бюджет, което за него означава, че българите произвеждат повече.

„Насочваме се към приемане в ERM 2 и Банковия съюз, към единна здравно-осигурителна система, стриктно наблюдаване на паралелната търговия с лекарства. Очакваме в сферата на здравеопазването надпартиен диалог, 1 млрд. и 350 млн. лв. ще получат 14 ВИК-оператора, ще доизградим „Ябланица-Влаза“ от АМ „Хемус“, ще продължим АМ „Струма“ през Кресненското дефиле“, обеща Цветанов.

За ГЕРБ през новия политически сезон е особено важно единението на народа около общи каузи. Затова Цветанов се ангажира да продължи подкрепата за протеста в Брюксел на превозвачите, защото всички са наясно, че по-големите фирми ще продължат да работят в други страни на Европа, а малките ще фалират, ако се приеме пакет“ Мобилност“.

За него друг пример за единение на нацията е събитието „Пловдив е европейска столица културата за 2019 г.“, в което ще се реализират над 400 събития, 1200 доброволци и 100 читалища се включват в инициативата като помощ.

„Пловдив като Европейска столица на културата е още един добър пример за единение на кауза. Не така разбира нещата президентът Румен Радев. В новогодишното си обръщение Радев препотвърди желанието си да не работи с легитимно избраните представители на българския народ, а европейски медии определиха речта му като свръхполитизирана“, коментира Цветанов.

Той призова през 2019 г. България да има повече общи и спечелени за всички каузи.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати