Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ оглави 11 от 13 комисии в новия СОС

Политика

ГЕРБ оглави 11 от 13 комисии в новия СОС

Снимка:

До 31 декември работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС

11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет са с председатели от ГЕРБ и две - от ВМРО и „Атака”. Това решиха общинските съветници по времето на своето заседание днес, предаде БГНЕС.

Силвия Христова от ГЕРБ продължава да оглавява архитектурната комисия.

Лорита Радева беше преизбрана да ръководи екокомисията. Финансовата комисия е с нов ръководител и това е адвокатът и преподавател в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ. Здравната комисия също ще бъде с нов председател - това е д-р Антон Койчев. Досегашният ѝ председател д-р Веселин Милев вече ще ръководи тази за връзките с гражданите, а Ботьо Ботев ще ръководи комисията по местно самоуправление.

Начело на комисията по образование и култура остава председателката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева, тази по икономика ще ръководи Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашният председател на комисията по транспорт Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спорта ще ръководи Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС „Патриоти за София”, в която влизат четирима съветници от ВМРО и един от „Атака” получава ръководството на две комисии.

Карлос Контрера от ВМРО ще ръководи тази по транспорт и туризъм, а Борислав Иванов от „Атака” - комисията по обществен ред.

По-рано Иванов беше избран и за зам.-председател на СОС. До 31 декември пък работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС.  


Етикети ГЕРБ, комисии, СОС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още