Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ опровергава с факти ДБ за автобусите

Политика

ГЕРБ опровергава с факти ДБ за автобусите

В изнесените данни на ДБ за договора между Столична община и МТК Гроуп няма нито един факт, който да е верен. 62  нови нископодови газови автобуси се движат по 15 линии на градския транспорт, така както е по договора между Общината и транспортния оператор.

Липсата на експертност по темата вероятно е причината да се твърди, че има  концесии по линиите. Става дума за конкурсна процедура, която е публична и всички документи и етапи по нея са напълно прозрачни. Цената, която се заплаща по договор на частния оператор за километър пробег, е по-ниска от тази на „Столичен автотранспорт".

Конкурсът позволи да бъдат обновени автобусите, които бяха на средна възраст над 25 години и обслужваха северните територии на града. Всички пътници по тези линии сега виждат, че автобусите са нови.

Използването на автобус, който не отговаря на критериите, дори като резервен, се санкционира веднага. Това е неоспорим факт! В резултат на мащабна програма за модернизация на градския транспорт средната възраст на автобусите, които обслужват линиите на градския транспорт, е 6 години. Вече 90% от автопарка отговарят на най-високи екологични стандарти.  


Коментари (2)

Автомобилен инженер Големи трошки са, особено линии 84, 184 и т.н. все едно, че има земетресение вътре в автобуса
17.10.2019 07:58 / Отговор
Антитрол Изобщо не е вярно! Същите са като линии 72, 76 и 94. И имат климатични системи за удобство. Трошка ще да е селският автобус, в който се возиш, пенсиониран фатмако!
17.10.2019 09:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още