Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев вади Рашков, за да измести фокуса от проблемите в страната (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Радев вади Рашков, за да измести фокуса от проблемите в страната (ВИДЕО)

Борисов: Радев вади Рашков, за да измести фокуса от проблемите в страната (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма банка, не е имал, но вече е нанел адвокат и ще заведе дело за клевета

„За съжаление днес имаме 166 починали. Европейската банка за възстановяване и развитие понижи икономическия рейтинг на страната ни. И това са първите, които започват да излизат с прогнозите си. Това е служебното правителство на Румен Радев“, заяви в началото на срещата с журналисти лидерът на ГЕРБ.

„Единствено България е получила негативна оценка.“, Борисов припомни, че единствено по време на тяхното управление резултатите са се вдигали и са били положителни.

„Растежа, който прогнозира Европейската банка е по-ниска от тази на Гърция и Румъния и се влошава.“, допълни експремиерът.

Според Борисов на фона на тези новини, правителството на Радев започва да отвлича вниманието от проблемите и напада ГЕРБ и нейният лидер.

„Според СЗО България е на трето място по смъртност. Съседите и Гърция казаха днес, че няма да признават българския сертификат. Е на фона на всичко това какво трябва да се направи, когато проблемите в банковата система, цените на тока, цените на хранителните продукти, горивата, газта, всичко лети нагоре. Кукловода Радев какво трябва да направи в такъв случай, ами да извади Рашков.“, заяви Борисов.

„Обаче черешката на тортата беше самия Рашков, който се потеше, трепереше и в компанията на всички ръководители на служби, говореше неща, които неговия кукловод Радев знаеше предварително, защото доста по-рано съобщи какво ще се говори. Има ли право като кандидат-президент да му докладват разследването?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Не им ли беше интересно да проверят думите на Велев, че над 80 млн. лева са откраднати от разликите в цената на тока. Няколко дни питам къде са парите от близо 2 млрд. лева дългове и тези половин милиард от сметката на Хемус.“, попита отново той.

„Вчера от МС стана ясно, че над 50 милиона са дадени на общини, чернени общини или такива подкрепили Радев. Тук предлагам самия Радев и Нинова, които говореха че от джипа който сам си карах съм раздавал милиони, сега те правят същото. Значи не е лош модела Борисов.“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и темата за арести на кметове. По думите му градоначалници са му разказали, че дори са били бити хора, което е истинко полицейско насилие. 

„Вчера говорих с една от кметиците и ми каза, че са пребили хора, истинско полицейско насилие.“, заяви той.

„Говори за АМ „Хемус“, ако знаеш как функционира една система, нещата които говори не са понятни. Месеци наред говоря, че тези участъци които са готови имат нужда от приемателен контрол. Те дори не са въведени в експлоатация, ако има проблем ще си го поправи фирмата, но те още нямат план за въвеждане.“, коментира Борисов.

„Всеки знае, че ако една къща, която не е зазимена ще се компрометира. Това огромно строителство е оставено така и за 7 месеца естествените природни въздейства влияят. Умишлено го оставиха така. Ако някой след като му е възложено да строи, да ми предизвикат веднага инхаус процедурата, всеки лот е с банкова гаранция. Развалят договорите, предявяват исковете и прибират парите.“, допълни той

Борисов беше категоричен, че по време на неговото управление строежът и парите са били защитени с  банкови гаранции. Той беше категоричен, че думите на Рашков, че има банка не отговарят на истината и вече си е наел адвокат, който ще заведе дело.

„Аз банка нямам, не съм и имал, и съм си наел адвокат и ще заведа дело. Не може всеки човек който по някакъв начин през тези 62 години ме е срещнал да бъде държан отговорен или пък мен. Не мога да повярвам, че няколко дни преди избори се извършва такава атака срещу една партия, все едно другите ги  няма. Наредили се около Радев и все едно ги няма. И понеже всички проучвания показват, че сме първи, репресията е страхотна, прибират човек по човек от ГЕРБ и ги предупреждават. До кога така?“, обяви лидерът на ГЕРБ.

„Има възможност два пъти да направят правителство, кой им е виновен, но резултатите са ужасни за това което България получава.“, отново попита Борисов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев припомни, че по Конституция служебното правителство трябва да организира изборите, а не да участва пряко в тях.

„Ние имаме такова, което участва в изборите, а част от него се е отцепило като сепаратистка организация.“ На въпросът защо не се строи „Хемус“ с европейски средства, той разкри, че от Европа се дават около 1 млрд. за пътища, а проектите у нас са за 8 млрд. лв.

Даниел Митов заяви, че България се връща години назад и отново живеем в репресии.

„Сега в последните месеци имаме груба намеса на служебния кабинет в изборния процес. Мисля, че е време да се отвори Конституцията и подобни зулуми от страна на президента да се случват“, заяви Митов. Той изрази притеснение, че ЦИК отказват да броят разписките, при положение, че и решението на ВАС го позволява.

„Отнеха правото на гражданите да знаят дали вота им е отчетен правилно“, заяви Митов.

Според Бойко Борисов МВР в момента се използва като бухалка и апарат за внушение. Лидерът на ГЕРБ заяви, че е зансел всяко кътче от дома си и централата на партията, за да не бъде обвинен в наличие на незаконни вещества или скъпоценни камъни.

„На къщата на д-р Тиков се провела среща между нас и ДПС, това ако е вярно означава, че някой ни следи. Но аз твърдя, че нито аз, нито човек от ГЕРБ е бил на подобна среща. Внушението обаче се прави от вътрешен министър, от Радевите хора. МВР се използва не само като бухалка, но и апарат за внушение. Заснели сме цялата централа, дома, така че да не се готвят пак да сложат нещо в някакво чекмедже, никога не съм имал злато, още като каратист имах една верижка с кръст. А те това направиха радевите хора, Рашков, Божков и останалите. Обаче аз всичко съм заснел.“, обяви Бойко Борисов и продължи:

„Чудя се на хората от Варна, Търговище, Търново и другите, които им убиха надеждата за Хемус, не знам как ще реагират хората във Враца, Монтана, Видин, които протестираха за пътища и ние затова започнахме да ги правим. „

„Рашков как се пеняваше и потеше този човек. Тези хора така ни мразят, че това просто не е допустимо. Радев спри ги тези хора, ще направят беля, ще станем за смях. В Европа вече не ни гледат, хаоса е пълен.“, призова бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж потвърди пред журналисти, че не е правена среща с ДПС, на която да е обсъждано бъдещо общо управление.

„Ние с ДПС не сме водили разговори. Когато ставаше въпрос за броене на квитанциите и всички знаеха как излъгаха в чужбина и пак се готвят да лъжат и ИТН днес се врътнаха и няма да се броят квитанциите, защото пак са им обещали от същото.“

Бойко Борисов отново подчерта, че действията спрямо ГЕРБ и него на служебното правителство са само за да се измести фокуса от проблемите в държавата.

„Да не говорим за починалите всеки ден. Чудовищна смъртност и ние като някакво стадо стоим и гледаме Кацаров да се обяснява. Ние тук всички се кичим с маски, а той без маска ходи.“, обясни той.

„Рашков не даде пресконференция за торбичките на Пламен Узунов и фирмите на Спецов, същия с кухите фирми, който се издигна до най-високия пост, шеф на НАП.“, припомни Борисов.

„Радев сега от брониран мерцедес с 20 коли охрана. Хвърля парите за общините и никой не го пита. Даже на места за инвалиди спират, гледам ги от тук.“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов пускането на децата за няколко дни на у-ще следващата седмица се прави само, за да се усвояват пари. По думите му здравния и образователния министър дори не си говорят.  

„ Защо ще рискуват да пуснат децата на училище за два дни, за да осребрят парите от тестовете. Когато имахме ваксини те ги продадоха и сега купуват ваксини.“, обясни той.

Борисов припомни, че само ВЕИ-тата на ден дотират по 10 млиона на ден, 30 дена са 300 милиона. А парите от Хемус си имат харанция, докато тези от тока няма да се върнат.

Дончев заяви, че ако някой е изнасял пари си има служби които да разследват и това са твърдения. Но е факт, че преди служебното правителство Хемус се е строяла на пълни обороти. Той призова Рашков да дава пресконференции сутрин, на обяд и вечер и да започне да прибира всички хора от ГЕРБ, за да види какво ще се случи.

Даниел Митов също беше категоричен, че служебното правителство създава друга реалност.

„Бойко Рашков в момента се опита да създаде друга реалност, за да не се борят с истинската, тази че страната ни върви надолу. Нали помните скандала с подслушвания и канибалските глупости на Рашков. Те в своята безпомощност злодействат, защото до там им стига въображението“, заяви Даниел Митов.

Борисов призова брифинга на ГЕРБ да бъде излъчен толкова колкото и Рашков в новините.

„А БНТ въобще пък ги няма в централата на ГЕРБ, докато излъчват на живо цялата кампания на Радев.  Един журналист го запита днес за купуване на гласове в Великотърновско, ИТН и хората на Манолова, така се говори. Но те говорят само за нас, често ли е това. Сега се докопаха и до машините да ги дадат на тези четири души. Мушенията я правят IT специалистите.“, завърши той.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати