Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ отиват на консултациите при Радев „само от уважение“

Политика

ГЕРБ отиват на консултациите при Радев „само от уважение“

ГЕРБ отиват на консултациите при Радев само от уважение - Tribune.bg
Снимка:

„Изцяло е в правомощията и в правото на президента да предложи който той желае за премиер. Ще изпратим нашите хора само от уважение към него и институцията“.

Това заяви пред парламентарните журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той уточни, че инструкциите към Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова ще бъдат да не взимат никакво отношение, защото ГЕРБ няма претенции нито към премиер, нито към министри, излъчени от служебно правителство.

Борисов е категоричен, че не желае по никакъв начин ГЕРБ да има представителство във власт и в управление, за което партията не е спечелила изборите.

Според него евентуалните дати за провеждането на предсрочните парламентарни избори и как това ще се отрази на избирателната активност са „работа за астролози“.

Попитан как ще коментира, че ПП-ДБ подготвят подписка за освобождаване на председателя на Антикорупционната комисия и ГЕРБ би ли подкрепил подобни промени, Борисов отговори: „Не коментирам нещо, което не се е случило. Те всеки ден с нещо ни изненадват, но не мога да коментирам нещо, което не е станало. Те събират подписи от един месец и за първия сняг кога ще падне“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети