Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Енергетиката е дадена на концесия на офшорка, подаваме сигнали към ДАНС, МВР и ЕК

Политика

ГЕРБ: Енергетиката е дадена на концесия на офшорка, подаваме сигнали към ДАНС, МВР и ЕК

ГЕРБ: Енергетиката е дадена на концесия на офшорка, подаваме сигнали към ДАНС, МВР и ЕК - Tribune.bg
Снимка:

В министерството на икономиката е извършвана дейност по унищожаване на документи за прикриване на следите на аферата „Gemcorp“, заявиха ГЕРБ на брифинг в централата си.

„Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с „Gemcorp“ не е прекратен. Подаваме сигнал до ДАНС, МВР, Главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия“, обявиха депутатите Десислава Трифонова, Делян Добрев, Даниел Митов и Тома Биков.

Според тях „Gemcorp“ не са подписали за прекратяване на меморандума, както твърди Кирил Петков, защото по договор имат право още на 2 години – да си продължат или да ни изпратят на арбитраж.

ГЕРБ твърдят, че Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и тихо и спокойно и да продължи да изпълнява договора с компанията. Освен това  ГЕРБ го обвиниха, че 3 месеца е крил доклада на ДАНС и едва на 20 юли МС решава да прекрати меморандума.

„Министър Александър Николов на 27 юли казва, че едностранно е прекратен меморандумът. Това не е така. „Gemcorp“ е фирма-фантом, за която няма данни. Вместо да го прекрати, изпраща писмо само по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, ако компанията желае, за да уреждат за вбъдеще взаимоотношенията си. Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи“, обобщи Десислава Трифонова.

„Те създадоха в собствените си глави и в главите на избирателите си един свят, който не съществува. Те са решили, че ние сме правили някакви неща, които никога не сме – раздаване на пари без обществени поръчки и т.н. И са решили, че и те ще правят така, това си е корупция“, заяви Даниел Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати