Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ пита Нинова: Предлагала ли е 30 млн. лв. на Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП

Политика

ГЕРБ пита Нинова: Предлагала ли е 30 млн. лв. на Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП

ГЕРБ пита Нинова: Предлагала ли е 30 млн. лв. на Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова засечена в 200 СРС-та, твърди Спас Гърневски

Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже той от лидерския пост в БСП. Този въпрос отправи депутатът от ГЕРБ Тома Биков към Нинова и подчерта, че ГЕРБ разполага със сериозни източници на информация. Биков призова Нинова за отговор, ако тя иска „да се прави на морален стожер“. "Корнелия Нинова трябва да отговори на въпроса откъде са дошли тези пари, защо са били предлагани, срещу какво са предлагани", заяви Биков.

„Докато гледахме днешната пресконференция на г-жа Нинова, си мислех, че ако тя беше депутат от ГЕРБ, досега да е подала оставка поне 10 пъти, но понеже етичният стандарт в БСП е малко на по-ниско ниво, ние можем само да задаваме въпроси“, отбеляза Биков.

„След като тя има претенцията да бъде морален стожер, трябва да отговори и на тези въпроси. Ние виждаме едно нещо и то е, че има отечествен фронт срещу управляващото мнозинство, който е разнороден, в който участват най-различни субекти, но ние вярваме, че българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, каквото искат г-жа Нинова и нейните приятели, защото те са потърпевши от реда, който ние се опитваме занапред да създаваме. Хаосът ще пусне на свобода доста хора, които в момента не са на свобода, това е голямата цел. Не е нито апартамент, нито морал. Търговия с политическа позиция в полза на полукриминални и криминални елементи“, подчерта Тома Биков.

„Лично аз не бих дал толкова пари да стана лидер на БСП. Въпросът е от къде са дошли. Въпросът е как биха били върнати и какви ангажименти са били поети. Ето на тези въпроси искаме да получим отговор. Ние имаме определена информация, но ще изчакаме и отговора на г-жа Нинова, защото така е коректно", посочи Тома Биков.

В БСП има толкова богати хора и милионери, че явно подобни суми от 30 млн. лв. се разменят като джобни пари, допълни Спас Гърневски.

По повод сумата от 30 млн. лв., на която е бил оценен лидерският пост в БСП, и двамата народни представители от ГЕРБ са категорични, че това е твърде много за партия, която непрекъснато губи избори.

Спазихме журналистическата етика и потърсихме Михаил Миков за коментар на изнесената информация, но той каза, че не коментира темата.

Гърневски пък постави и въпроса за апартамента на Нинова, който бил купен на занижена цена през 2004 година, когато лидерката на БСП вече е била в партията.

„Как на тази крехка възраст успя да стигне до приватизация на "Техноимпекс". Хора, работили над 20 години там, сега питат къде е архивът на дружеството, защото не могат да го открият и да си вземат документите“, допълни Гърневски.

Питам и за кражбата на века, извършена в Пловдив от 2006 до 2007 г., когато през общински съвет и действащ кмет и зам.-министър на икономиката и председател на борда на Пловдивския панаир в лицето на Корнелия Нинова, държавата загуби над 1 млрд. лв., допълни той.

По думите му Корнелия Нинова бела засечена над 200 пъти в използвани специални разузнавателни средства (СРС) по повод сделки и икономически интереси по "Фронтиер" и какво ли още не.





Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Тома Биков Този се чуди след корупцията и гафовете на ГЕРБ , какви лъжи да сътвори. Има акъл , колкото пиле. Вече и германците знаят кое е лицето на кражбите у нас.
04.04.2019 17:59 / Отговор
Гневна Обзалагам се на 30 милиона,че Нинова няма да отговори на нито един от тези въпроси.Тя е заета в момента да вади скандал след скандал , след като е впрегнала всички членове по места да ровят за съмнителни сделки.Няма значение дали са наистина незаконни,важно е да се лее ла.нян поток.
04.04.2019 19:56 / Отговор
Ако, гневните Не е и длъжна да отговаря на фалшиви измислици. Скандалите ги създават.мафиоъите от ГЕРБ
04.04.2019 20:57
Ако, гневните СБЪРКАХ,СКАНДАЛИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ МАФИОТИТЕ ОТ БСП НАЧЕЛО СЪС СИНЯТА КУКУВИЦА!
05.04.2019 07:18

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати